Reactia dura a lui Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, in numele Parlamentului: "Am luat act cu neplacuta surprindere de comunicatul Departamentului de Stat. Declaratia nu pare să fie rezultatul unei analize echilibrate. Voturile din Parlament nu pot face obiectul niciunei forme de presiune

de Red. Stiri     HotNews.ro
Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:01 Actualitate | Esenţial


Liviu Dragnea si Tariceanu
Foto: Agerpres
Presedintii celor doua camere ale Parlamentului Romaniei, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, au reactionat intr-un comunicat comun de presa postat pe site-ul Camerei Deputatilor si cel al Senatului, fata de comunicatul de luni in care Departamentul de Stat al SUA indemna Parlamentul sa renunte la modificarea legilor justitiei, care "afecteaza lupta anticoruptie si independenta judiciara". De remarcat ca, desi comunicatul este semnat doar de presedintii celor doua camere, el este emis in numele Parlamentului, incepand cu formula "Parlamentul României a luat act cu neplăcută surprindere de comunicatul emis în data de 27 noiembrie 2017 de către Departamentul de Statal SUA".

Comunicatul este prezentat ca emis de "presedintii celor doua Camere ale Parlamentului Romaniei", dar in corpul comunicatului este folosita permanent formula "Parlamentul Romaniei".

Dragnea si Tariceanu arata in comunicatul comun ca "dezbaterile, deciziile și voturile din Parlament se desfășoară în numele suveranității poporului și nu pot face obiectul niciunei forme de presiune".

Cei doi demnitari romani arata in comunicat ca "SUA trebuie să aibă încredere în Parlamentul României care urmărește să consolideze independența sistemului judiciar și eliminarea influențelor politice în funcționarea justiției" si spun ca "natura și forma Declarației Departamentului de Stat al SUA sunt de neînțeles în contextul în care este greu de imaginat că în Statele Unite ar fi putut avea loc încălcările drepturilor și libertăților cetățenești la care asistăm frecvent în România".

Comunicatul postat pe pagina Senatului
Foto: Hotnews
Presedintele PSD si presedintele ALDE enumera in comunicatul de presa dovezi ale unor presupuse incalcari ale drepturilor si libertatilor cetatenesti din Romania: un procuror și-ar permite să prezinte în fața instanței de judecată interceptări măsluite sau să șantajeze judecătorul că îi va face dosar penal dacă nu ia o decizie în favoarea sa, protocoale de colaborare între serviciile de intelligence și magistrați, reprezentanții serviciilor secrete să își extindă câmpul tactic până în sala de judecată și să ofere opinii juridice magistraților, un funcționar public de rang înalt să refuze a se prezenta în fața unei comisii parlamentare de anchetă, încălcând astfel decizii clare ale Curții Constituționale, un magistrat care încalcă flagrant drepturile fundamentale ale omului nu are niciun fel de răspundere în fața legii.

"Toate aceste numeroase abuzuri care au avut loc în România reprezintă motivul principal pentru inițierea dezbaterilor privind reforma justiției. Fiecare amendament adoptat în cadrul Comisiei speciale are scopul de a îndrepta abuzurile și vulnerabilitățile, precis documentate, din sistemul actual de justiție", mai arata Dragnea si Tariceanu.Comunicatul postat pe pagina Camerei Deputatilor
Foto: Hotnews
Comunicatul integral de presa al președinților celor două Camere ale Parlamentului României:

Parlamentul României a luat act cu neplăcută surprindere de comunicatul emis în data de 27 noiembrie 2017 de către Departamentul de Stat din Statele Unite ale Americii referitor la dezbaterea privind reforma Justiției.

Dorim să subliniem că, în orice discuție cu partenerii noștri trebuie să plecăm de la un principiu constituțional fundamental, același în SUA și în România, potrivit căruia dezbaterile, deciziile și voturile din Parlament se desfășoară în numele suveranității poporului și nu pot face obiectul niciunei forme de presiune.

Statele Unite ale Americii trebuie să aibă încredere în Parlamentul României care urmărește să consolideze independența sistemului judiciar și eliminarea influențelor politice în funcționarea justiției.

Statele Unite ale Americii trebuie să aibă încredere în Parlamentul României care dezbate în aceste zile legile de reformă ale justiției, pentru că este același Parlament care:
•    a adoptat Declarația privind aniversarea a două decenii de Parteneriat Strategic România – SUA;
•    a aprobat alocarea a 2% din PIB pentru cheltuielile de apărare;
•    a decis participarea forțelor armate ale României în teatrele de operațiuni din Afganistan și Irak, precum și în cadrul cooperării în coaliția anti-ISIS/DAESH, alături de SUA și alți aliați;
•    a adoptat legile privind achiziționarea sistemului de apărare antirachetă Patriot

Exprimăm speranța că declarația Departamentului de Stat al SUA a fost făcută cu bună credință, dar nu putem să nu remarcăm că ea nu pare să fie rezultatul unei analize echilibrate, obiective și cuprinzătoare a faptelor, făcând mai degrabă ecou unor opinii vehiculate în spațiul public românesc.

Natura și forma Declarației Departamentului de Stat al SUA sunt de neînțeles în contextul în care este greu de imaginat că în Statele Unite ar fi putut avea loc încălcările drepturilor și libertăților cetățenești la care asistăm frecvent în România. Este greu de crezut că în SUA un procuror și-ar permite să prezinte în fața instanței de judecată interceptări măsluite sau să șantajeze judecătorul că îi va face dosar penal dacă nu ia o decizie în favoarea sa. Este greu de crezut că într-o democrație consolidată, cum e cea a SUA, există protocoale de colaborare între serviciile de intelligence și magistrați. E probabil de neconceput în sistemul de justiție american ca reprezentanții serviciilor secrete să își extindă câmpul tactic până în sala de judecată și să ofere opinii juridice magistraților, după care să urmărească dacă aceștia iau decizii în acord cu soluțiile sugerate. Este, de asemenea, de neimaginat în SUA ca un funcționar public de rang înalt să refuze a se prezenta în fața unei comisii parlamentare de anchetă, încălcând astfel decizii clare ale Curții Constituționale. Nu în ultimul rând, este greu de crezut că în SUA un magistrat care încalcă flagrant drepturile fundamentale ale omului nu are niciun fel de răspundere în fața legii.

Toate aceste numeroase abuzuri care au avut loc în România reprezintă motivul principal pentru inițierea dezbaterilor privind reforma justiției. Fiecare amendament adoptat în cadrul Comisiei speciale are scopul de a îndrepta abuzurile și vulnerabilitățile, precis documentate, din sistemul actual de justiție.

Parlamentul României ar fi bucuros să pună la dispoziție Departamentului de Stat al SUA întreaga documentație referitoare la principiile care au stat la baza elaborării propunerilor actuale de reformă a sistemului judiciar, principii larg susținute de asociațiile profesionale ale magistraților din România care au luat parte activ la dezbaterile ce se desfășoară în această perioadă.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

19338 vizualizari

 • +81 (87 voturi)    
  SUA au luat act si ele (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:04)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  ca sunteti niste mafioti ordinari, sefii unor grupari de crima organizata numita PSD+ALDE. Adica niste ticalosi vânduti care conduceti un PARLAMENT AL HOTIEI NATIONALE. Asta e.
  • +43 (47 voturi)    
   Lasa ca ia act si populatia (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:28)

   YorkshireTerrier [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   In ultima vreme cheful oamenilor de a iesi in strada era oarecum diminuat prin comparatie cu luna ianuarie, dar prin declaratiile lor, astia 2 puscariabili reusesc sa enerveze foarte multa lume.
   Lasa sa vorbeasca, sa spuna toate aberatiile posibile, pentru ca fiecare pasare pe limba ei piere.

   Multumim domnilor, declaratia domniilor voastre va avea un efect mobilizator mult mai mare decat toate indemnurile la protest de pe social-media.
   Vorbiti-vorbiti si bateti-va singuri cuie in talpa. LOL
   • +24 (24 voturi)    
    Doi infractori de drept comun (Marţi, 28 noiembrie 2017, 16:51)

    Rescator [utilizator] i-a raspuns lui YorkshireTerrier

    talhari si hoti congenitali,numitii Abu Dragneev si
    Tradiceanu-Naraskin-Sterling-Rompetrol,oameni de
    baza ai Kremlinului, vorbesc ,fara drept,in numele
    Romaniei si al Parlamentului.Afara cu voi tradatorilor!
    • +19 (19 voturi)    
     Furci Ruginite Pregatiti (Marţi, 28 noiembrie 2017, 17:16)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui Rescator

     Pe 1 decembrie vom sarbatori Unirea Romanilor sub deviza NEAM Unit!
     • +11 (11 voturi)    
      Mafiotii se cred majoritari cu doar 18%! (Marţi, 28 noiembrie 2017, 18:33)

      Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      Cu atat din populatia cu drept de vot au castigat PSD alegerile. Si conduc tara ca si cum ar avea 80%. Amintesc mereu de voturi, dar adevarul ca au invins printr-un absenteism urias il trec cu vederea. Acum spera sa scape de puscarie cu votul unor amarati, tinuti saraci ca sa poata fi manipulati o data la 4 ani.
      Statele Unite nu face nicio negociere cu Dragnea, va intra in puscarie!
  • -15 (17 voturi)    
   Ambasadorul (Marţi, 28 noiembrie 2017, 16:11)

   Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Nu crede nici el ce a spus..SUA (condusa de lobby-isti) si Israel sunt direct interesate pt perpetuarea PSD la putere. Daca ne uitam in trecut cele mai indraznete tunuri s-au dat cat timp PSD a fost la guvernare.
   • +4 (4 voturi)    
    Tu pana la urma pe cine critici ? (Marţi, 28 noiembrie 2017, 20:21)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

    PSD-ul ori America ?
    • +3 (3 voturi)    
     Din Kosmos se vede (Miercuri, 29 noiembrie 2017, 7:33)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     Actiunea Penala P$D feat Alde, cu siguranta Kosmos se caieste ca a fost Deocheat
 • +69 (73 voturi)    
  puteti sa raspundeti ce vreti (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:07)

  ekek [utilizator]

  Americanu' nu sta la schimb de vorbe cu voi. Aia au zis ce au avut de zis. Data viitoare o sa vedeti direct efectul.

  Dar voi continuati sa-i tratati ca pe votantii vostri, e ok.
  • +30 (32 voturi)    
   astia nu inteleg nimic (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:28)

   razeshu [utilizator] i-a raspuns lui ekek

   si Sadam si alti dictatori ca el au crezut ca si pot face de cap daca au facut niste afaceri cu Americanii la un moment dat si in final si -au furat-o. Livache crede ca daca a dat spaga si a intrat pe usa ospatarilor la cina lui Trump poate sa isi faca de cap aici in Teleormanistan. As trebui sa urmareasca si stirile de la alte posturi, nu doar cele de la Romanistan & Antenistan TV.
  • +14 (22 voturi)    
   adica noi (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:45)

   MConstantin [utilizator] i-a raspuns lui ekek

   o sa vedem direct efectul

   Poate un Maidan?
   • +8 (10 voturi)    
    Poate, (Marţi, 28 noiembrie 2017, 16:44)

    scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui MConstantin

    un maidanez sa-ti iei, sa ti-l faci kebab. Si Pofta Buna!... Si,suntem curiosi sa vedem direct efectul...

    Cum dracu' va mai suporta D-zeu ? Auzi ce-si doreste , sa avem soarta Ucrainei.

    (n-am rezistat frate, stiu c-am promis, dar e prea mare nesimtirea)
  • +5 (5 voturi)    
   Pai pt votantii lor au raspuns (Marţi, 28 noiembrie 2017, 17:40)

   alegzandru [utilizator] i-a raspuns lui ekek

   Vor sa pare stapani pe situatie, ca au ei replica pt Departamentul de Stat. Folosesc exprimari mai acide sa para ca sunt "playeri", in control, pt electoratul lor.

   Dar daca te uiti in stratul de sub pantaloni, zona din spate.... are culoarea ursului din Carpati :)
 • +57 (61 voturi)    
  Cine este interesat... (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:08)

  taro [utilizator]

  de reactia unui condamnat definitiv la 2 ani de inchisoare?
  • +28 (28 voturi)    
   trump (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:16)

   barba-neagra [utilizator] i-a raspuns lui taro

   dupa spusele domnului cosmin stefanescu, dragnea are multi prieteni puternici la Casa Alba, nu are nevoie sa dea spaga USD 100,000 ca sa intalneasca demnitari americani. Are si domnul cosmin multe opere de arta, carti rare, niciodata nu a spus de unde le-a manglit, dar in ziua cand Biblioteca de lang sediul PCR a luat foc, camioane intregi au fost incarcate cu carti rare. Pentru domnul Nastase via Cosmin. Interesati de reactia unui condamnat sunt toti cei care au facut afaceri si cu Ceausescu...
 • +25 (29 voturi)    
  ... (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:09)

  costinescu [utilizator]

  noapte buna, romania, oriunde te-ai afla!
 • +44 (50 voturi)    
  Un fals si minciuna ordinara! (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:10)

  Fanfan la tulipe [utilizator]

  Daca nu e rezolutie adoptata in plen inseamna ca nu emana de la Parlament si nu aveau voie sa foloseasca institutia in scop personal.In rest stim, nu e comunicare, e gresit inteleasa, toti e prosti numa ei e destepti!:)). Daca sunt transparenti de ce nu invita Forumul Judecatorilor la comisie, memoriul lor a fost semnat de 4000 magistrati!!unjr si amr daca au la un loc 50 membri, nu reprezinta magistratii!!!
  • +13 (15 voturi)    
   Ce ridicoli (Marţi, 28 noiembrie 2017, 16:47)

   mireb [utilizator] i-a raspuns lui Fanfan la tulipe

   Da cel mai tare ma distreaza incercarea lor de mituire a guvernului SUA prin insirarea beneficiilor pe care le ofera guvernarea PSD+Alde:
   - 2% din PIB pt NATO .. de la nasu' Tariceanu pt amerecani
   - forte armate in Irak .. de la Dragnea cu cantec
   - rachete bonus! de la Iordache fara numar

   "V-am dat , v-am facut oameni americanilor , ce aveti cu noi?! "
   • +6 (6 voturi)    
    :))) (Marţi, 28 noiembrie 2017, 17:24)

    skeptica [utilizator] i-a raspuns lui mireb

    Iti dai seama ce se oftica Liviu, dupa ce a ramas si fara banetul dat ca sa se aplece ca un chelner la masa lui Trump :)))

    Obraznicii...
   • +1 (7 voturi)    
    mai ridicoli sunt (Marţi, 28 noiembrie 2017, 18:08)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui mireb

    cand vorbesc de presiune pe palavramentari, cand ei sunt cei care pun cea mai mare presiune, direct, de la tribunele camerelor palavramentului.
    cantati la alta masa !
 • +51 (59 voturi)    
  a (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:10)

  adrian67 [utilizator]

  Mi-a placut aia cu campul tactic. Tampitii astia doi cred ca americanii nu stiu ce fac ei pe aici, sau cred ca aia pun botu' la stat paralel, sisteme, binoame.
  Daddy, revino-ti. Pe astia nu-i prostesti ca pe aia din Teleorman. Mai au sa-si ridice Olguta si Firea fustele sa le arate rusinea, sa-i stropeasca cu lapte si sa-i blesteme. Se cam apropie funia de par baieti.
  • +18 (22 voturi)    
   sper ca nu e adevarat! (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:07)

   fit [utilizator] i-a raspuns lui adrian67

   "Dragnea și Tăriceanu negociază intens o vizită în Rusia în ianuarie! La invitația președintelui Dumei de stat, Viaceslav Volodin, spun surse din anturajul șefului Senatului. Și, probabil, cu sprijinul amicului lui Tăriceanu, Serghei Narîşkin. Actualul șef al Serviciului rus de informaţii externe. Trebuie amintit că Narîşkin a fost la București, chiar în Parlamentul României, acum doi ani, în noiembrie 2015, deși avea interdicție de a intra în spațiul UE! Cine l-a invitat? Președintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu. Însă și un alt personaj, Moshe Kantor, președintele Congresului Evreiesc Mondial, cel care i-a înmânat lui Dragnea în 2016 „Compasul Ierusalimului”, cea mai înaltă distincție a Congresului Evreiesc European, bun amic cu Putin, lucrează la această vizită." comisarul.ro
  • +24 (28 voturi)    
   Dragnea&Tariceanu o sa sfarseasca precum Ceasescu (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:09)

   Zimbru [utilizator] i-a raspuns lui adrian67

   Astia au ajuns sa fie atat de nemernici ca o sa sfarseasca rau. Numai sa indrazneasca sa voteze in Parlament legile justitiei.
  • +24 (24 voturi)    
   Dragnea&Tariceanu o sa sfarseasca precum Ceasescu (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:09)

   Zimbru [utilizator] i-a raspuns lui adrian67

   Astia au ajuns sa fie atat de nemernici ca o sa sfarseasca rau. Numai sa indrazneasca sa voteze in Parlament legile justitiei.
   • +5 (5 voturi)    
    Ai vazut Zimbrule, ce inseamna sa fii insistent ? (Marţi, 28 noiembrie 2017, 20:31)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Zimbru

    La primul comentariu ai mai avut cativa critici - cred - selectati dintre "nostalgici" !

    La al doilea, au obosit sau poate ca saracii, varstnici, bolnavi, suparati, chiar s-au calatorit de pe asta lume !

    PS. Persevereaza ! ;)
    • 0 (0 voturi)    
     :-) (Joi, 30 noiembrie 2017, 12:27)

     Zimbru [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     Exact asa trebuie sa facem si in strada, ei nu obosec sa ne fura, nici noi nu obosim sa incercam sa ii oprim. Trebuie iesit in strada din nou de 1 decembrie, protest Coruptia ucide, Piata Victoriei la ora 18:00.
 • +29 (37 voturi)    
  a (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:10)

  adrian67 [utilizator]

  Mi-a placut aia cu campul tactic. Tampitii astia doi cred ca americanii nu stiu ce fac ei pe aici, sau cred ca aia pun botu' la stat paralel, sisteme, binoame.
  Daddy, revino-ti. Pe astia nu-i prostesti ca pe aia din Teleorman. Mai au sa-si ridice Olguta si Firea fustele sa le arate rusinea, sa-i stropeasca cu lapte si sa-i blesteme. Se cam apropie funia de par baieti.
 • +39 (47 voturi)    
  Comunicat pentru A3 (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:12)

  benicio [utilizator]

  Opaaa, a aparut si hidra bicefala sa-si dea cu parerea, dupoa ce mai devreme au comentat tot felul de lachei PSD. Insa comunicatul asta are o mare problema: el e din capul locului construit pentru urechile cohortei de urmaritori ai Antenei 3 si RTV. Pentru ei e scris, la fel cum si rusii dau tot felul de declaratii pentru proprii lor alegatori, neintentionand sa-i creada si altcineva. Pai cum citesc oamenii aia din ambasada SUA, care au invatat metehnele pesedistilor, urmatoarea fraza:
  "Statele Unite ale Americii trebuie să aibă încredere în Parlamentul României care urmărește să consolideze independența sistemului judiciar și eliminarea influențelor politice în funcționarea justiției."
  Cum sa citesti o asemenea fraza, spusa de hidra bicefala, fara sa dai p-afara de ras?
 • +32 (36 voturi)    
  Neinformati americansky astia (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:13)

  itiberiu [utilizator]

  Comunicatul parlamentului este pentru propaganda interna. Sper ca o parte din PSD sa inteleaga ca joaca cu legile justitiei ne "deraiaza" traseul euroatlantic.
 • +33 (43 voturi)    
  Despre duritate... (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:13)

  Cataleya [utilizator]

  In niciun context, in nicio situatie, duritatea celor doi penali care conduc astazi Parlamentul Romaniei, nu va putea fi pusa pe aceeasi treapta cu duritatea exprimata explicit de catre administratia de la Washington.
  Acest lucru il stiu si penalii nostri
  Istericalele afisate de Dragnea si Tariceanu sunt doar niste reactii infantile ale unor soricei in fata unui mamut.
  USA poate sa faca din Romania un stat democrat si un aliat de baza al NATO si UE, la fel de bine cum ar putea sa faca din Romania un stat paria al comunitatii democratice internationale.
  Faptul ca niste infractori ca Dragnea si Tariceanu incearca sa-si arate muschii in fata USA si UE dovedeste doar disperarea celor doi infractori care cauta prin toate mijloacele sa isi tina aproape clica de borfasi care (inca) mai e de partea lor.

  Daca Dragnea si Tariceanu vor merge mai departe cu demersurile lor, inseamna ca isi vor strange singuri latul de gat.
 • +27 (35 voturi)    
  este clar... (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:14)

  mitocanu [utilizator]

  ....numai strada ii mai poate opri...iar departamental de stat trebuie sa-i treaca pe black list, asa cum a facut cu acolitii lui putin....
 • +47 (61 voturi)    
  Presedintele trebuie sa actioneze (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:14)

  lizardking [utilizator]

  "Este greu de crezut ca in SUA..."

  Ceea ce este imposibil, nu greu de crezut, este ca in SUA nu ai sa vezi presedintii Senatului si Camerei Reprezentantilor condamnati/cercetati penal. In schimb, parlamentul Romaniei este condus de doi penali. Presedintele Romaniei trebuie sa dizolve parlamentul din motive de siguranta natioanala. Tradatorii trebuie sa fie inlaturati de urgenta.
  • +13 (17 voturi)    
   America, nu lăsați Romania pe mâna Hoților! (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:58)

   Entiu [utilizator] i-a raspuns lui lizardking

   America, nu lăsați Romania pe mâna corupților și hoților!!!
   Plecați?! Nu ne supărăm deloc, acestia-s oamenii aleși, care ,,au servit tara”, atat pot.
   E timpul sa plece, sa faca loc competentei și nu celor ce fug după interes personal.
   Pacat, mare pacat că nu există înțelegere, că țara o duce greu.
   Va veni si ziua scadentei, poate, cand fiecare va face ,,plata” pentru ceea ce a facut.
   Parasiti scena, domnilor!
  • +16 (18 voturi)    
   Sa vedeti voi, infractorilor, (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:36)

   LLLL [utilizator] i-a raspuns lui lizardking

   cand veti fi alergati de oameni prin parlament. Ca Ceausescu o sa fugiti si voi....
   • +3 (3 voturi)    
    Si dupa ce vor fi (Marţi, 28 noiembrie 2017, 22:24)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui LLLL

    prinsi, aruncati in tomberon . Ca in Ucraina. Bun exemplu !
  • +5 (13 voturi)    
   Nu poti dizolva Parlamentul in mod (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:54)

   Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui lizardking

   ,,legal" . Asa direct.
   Dar se poate face un Referendum asupra Legii Electorale, prin care fiecare judet va trimite in Parlament un numar fix de parlamentari. Care numar de parlamentari se poate stabilii in functie de populatia judetului, cum este si in restul Europei, Canada, SUA etc
   Dupa Referendum, Romania poate avea Alegeri Generale macar pentru Camera Deputatilor. Si peste alti 2 ani sa fie alegeri pentru Senat. Pentru ca e mai bine sa fie intercalate alegerile, ca sa nu mai apara mari socuri electorale stimulate de promisiuni electorale aiuristice.
   De fapt, Alegeri pentru una din camere, Senat / Deputati se pot face in acelasi timp cu Alegerile Locale sau Europarlamentare etc. pentru salvare de bani de la buget.
   • +6 (8 voturi)    
    pai... (Marţi, 28 noiembrie 2017, 17:04)

    gab0iu [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

    si cu referendumul din 2009 ce facem? alti bani, alta distractie...faptul ca vointa electoratului exprimata prin referendumul din 2009 nu este nici astazi pusa in practica este un motiv suficient...
    • -2 (4 voturi)    
     Referndumul din 2009 pentu o singura camera (Marţi, 28 noiembrie 2017, 20:53)

     Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui gab0iu

     o singura camera te referi probabil, a ofost inutil organizat si ilogic chiar.
     Cum poti sa faci un Referendum, care NU are putere de Lege? E absurd ! , dar totusi in Romania s-a facut traznaia asta. Pentru ca nici un parlamentar nu e obligat sa voteze o lege care nu-i convine, chiar daca a trecut un Referendum.
     In buletinul de vot trebuia sa scrie asa: ,,Articol de Lege nr. cutare si cutare. Parlamentul se organizarza sub o singura camera" etc. Adica cetatenul legifereaza direct si nici nu mai merge la Parlament Legea. CCR introduce actul / Legea direct in Constitutie si gata.
     Ceea ce n-a fost cazul in 2009.
   • +1 (5 voturi)    
    Comment sters de user (Marţi, 28 noiembrie 2017, 17:59)

    andipetre [anonim] i-a raspuns lui Rahan5

    • +1 (5 voturi)    
     Gresit ! .Fiecare judet are alocat (Marţi, 28 noiembrie 2017, 21:09)

     Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

     un numar de parlamentari ,,doar de forma", dar care nu sant votati doar cu alegatorii din acel judet, ci sunt votati cu masa de voturi adunate din toata tara.
     Adica, daca tara ar avea doar 2 judete indentice: Teleormanul si Hunedoara, cu acelasi numar de locuitori, si atunci vin la vot 80% votanti in Teleorman si 40 % votanti in Hunedoara, vom avea in Hunedaora 1/3 ( o treime) din parlamentarii alesi cu voturile din Teleorman. Adica 80 parti plus 40 parti = 120 parti in total. Si impartit la 2 judete= 60 parti necasare pentru parlamntarii unui judet. Dar cum in Hunedoara se voteaza cu 40 parti proprii, inseamna ca alte 20 parti din Hunedoara o sa vina din Teleorman, adica de la PSD.
     • +1 (3 voturi)    
      Comment sters de user (Miercuri, 29 noiembrie 2017, 1:08)

      andipetre [anonim] i-a raspuns lui Rahan5

      • 0 (2 voturi)    
       Stiu. Circumscriptii care (Miercuri, 29 noiembrie 2017, 10:57)

       Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

       tot in interiorul judetului raman. Problema de fond ramane aceeasi, dar daca tu ,,l-ai luat pe Nu in brate", nimeni nu te poate oprii.
       UDMR ar avea deputati secui mai ales din Harghita si Covasna, si ar ajuta in alte judete pe alti parlamentari romani, care nu sunt anti-unguri sa intre in Parlament. Ungurii din alte judete nu au nevoie neaparat sa fie reprezentati in Parlament de ungurii din UDMR. Pot fi reprezentati si de parlamentari romani cu orientari de amicitie / buna intelegere cu ungurii.
   • +1 (1 vot)    
    300 (Marţi, 28 noiembrie 2017, 22:26)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

    de parlamentari si o singura camera. Asa a decis
    poprul la Referendum.
    • +2 (2 voturi)    
     Asa a decis poporul, dar (Marţi, 28 noiembrie 2017, 23:33)

     Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

     prin 1993 Iliescu a pacalit poporul, si l-a pus sa voteze un Referendum al Constitutiei Romaniei, unde ar fi trebuit specificat ca Refendumurile aprobate de popor se transforma automat in Legi in cadrul Constitutiei, fara sa mai ajunga in Parlament. Dar romanii au votat ce a vrut Iliescu, adica altceva.
     Acum romanii platesc, pentru ca au avut incredere in Iliescu. Se striga atunci in masa: ,,Iliescu apare, Soarele rasare ! "etc.
  • +1 (1 vot)    
   pentru lizardking (Marţi, 28 noiembrie 2017, 22:23)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui lizardking

   Din pacate Presedintele nu poate dizolva parlamentul. Exista o singura modalitate de dizolvare , prevazuta de art.89 din Constitutie. Fara a avea aici vreun rol Presedintele.
 • +70 (88 voturi)    
  o reactie foarte rapida (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:14)

  Pink Z [anonim]

  Bravo, nici nu s-au intors bine de la tribunal (au avut amandoi etapa de campionat azi in procesele lor de coruptie) si au si emis o parere. asta da eficienta, bravo !
  • +41 (55 voturi)    
   :) (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:26)

   Calin123 [utilizator] i-a raspuns lui Pink Z

   Infractorul Dracnea si inculpatul Motocicleanu stiu mai bine cum trebuie sa (nu) functioneze justitia. Au experienta in domeniu :).
 • +30 (50 voturi)    
  E clar... adio democratie. (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:14)

  MinDepous [utilizator]

  De astia nu scapam. Li se pare ingerinta? imixtiune in politica interna? Baby, cand eram laudati ca, vai, ce progres am facut in lupta anticoruptie, ne umflam in pene, nu?
  Acum, cand vin si-ti bat obrazul unii care, de bine, de rau, buboasa sau nu, gaunoasa sau cum e ea, au o democratie de vreo 200 de ani (noi, cat, 30? asadar, ei de vreo 7x mai mult timp exerseaza regulile democratice), ne infoiem ca, vai, politica interna?

  Talhari ordinari - pai, daca at fi legiferat in interesul poporului - NU DOAR IN NUMELE LUI - si ati fi facut treaba, nu se baga nimeni in seama. Da' tre' sa fii destept ca sa-ti dai seama cat esti de prost si de cretin.
  • +31 (37 voturi)    
   cum asa, nu scapam ? (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:40)

   lp [utilizator] i-a raspuns lui MinDepous

   de ce ii lasam ?! e decembrie, hai la revolutie. "nu dati inapoi, venim peste voi !"
   • -10 (20 voturi)    
    Uite, simplu (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:38)

    MinDepous [utilizator] i-a raspuns lui lp

    Legal, PSD are dreptate -> are majoritatea, care-i lejera... de unde tavalugul de voturi. Ca sunt talhari si fac ce fac, asta e alta discutie.

    In mod normal, pana la alte alegeri, prea multe nu pot fi facute. Protestele de strada nu suplinesc voturile neexprimate in 2016. Asta-i viata, asa-i jocul. Dimpotriva, ele se plaseaza in afara regulilor normale: nicaieri nu scrie ca democratia are ca mecanism de protectie conceptul de revolutie.

    So... Votati, nu protestati. Daca votam cu cap, nu avem de ce protesta, stiti?
    • +1 (7 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Marţi, 28 noiembrie 2017, 16:37)

     [anonim] i-a raspuns lui MinDepous

    • -5 (5 voturi)    
     Dati minusuri aiurea (Marţi, 28 noiembrie 2017, 16:59)

     MinDepous [utilizator] i-a raspuns lui MinDepous

     Sau, dati doar pentru ca doare adevarul. Ingropati comentariul in minusuri, ce sa zic, sa-l intrec pe Mazeta :D

     Indiferent, buba aia e: de-aia avem opozitie infima, de-aia talharii au o majoritate lejera, de-aia voturile lor merg unse: rezultatele votului din 2016 i-a facut monolit si nu poti sparge monolitul fara instrumente. Ori, o opotie la 40%+ era necesara. Nu acel 20-25% sau cat au strans - micutii aia pe langa USR si PNL sunt doar wildcarduri care voteaza cum le convine.

     Raman la ce-am afirmat: daca votam ca lumea, nu mai aveam de ce protesta. Dar romanul asa e de cand lumea: "a preveni e mai simplu, mai usor decat a trata" -> romanul sta cu infectia in gura pana moare de gangrena de la un abces dentar. Asa si cu politica - nu merge la vot ca sa nu-l doara, cum nu se duce la medic ca sa nu-l doara mai incolo... sta pe cur, apoi se duce la protest (care mai pot) ca ustura sufletu'-n el, cum merge la doctor cand e in pragul mortii (aia care nu mor in drum spre doctor).

     E tragic.
     • +2 (2 voturi)    
      Ramai la ce ai afirmat, minusurile (Marţi, 28 noiembrie 2017, 20:57)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui MinDepous

      nu le-ai primit ca sa iti schimbi parerea !

      Dar nici nu mai fa pe desteptul spunand ca primesti minusuri "aiurea" cata vreme nici nu realizezi de ce ai fost taxat !

      De fapt tu esti iritat pt ca nu intelegi de ce de la un comentariu plin de aprecieri ai ajuns la alte doua care nu iti sunt apreciate !

      PS. Unii ar putea spune ca toate astea ti se intampla pt ca nu esti consecvent dpdv ideologic si ideatic !

      PPS. O seara buna !
      • +2 (2 voturi)    
       De-aia mor eu, de minusuri (Miercuri, 29 noiembrie 2017, 10:57)

       MinDepous [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

       Vai.

       Nu sunt iritat. Imi pare rau ca inca suntem de stilul strut, preferam sa ne-ascundem dupa deget si sa ne facem ca nu vedem realitatea. Noi nu stim ce-i aia critica constructiva - sarim de posterior aiurea cand ni se spune verde-n fata cum stau lucrurile.

       Ne doare adevarul. Pai, sa ne doara, poate intelegem ceva si nu mai reperam aceleasi prostii din trecut data viitoare.
       Daca o mai fi o data viitoare.

       Mai citeste o data comentariile, o sa vezi ca sunt consecvent d.p.d.v. ideologic/ideatic.
       Sanatate!
    • +3 (3 voturi)    
     Ca sunt talhari si fac ce fac, nu e de loc alta (Marţi, 28 noiembrie 2017, 20:45)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui MinDepous

     discutie !

     Cand au cerut votul pesedistii nu au spus "dati-ni-l ca sa talharim statul, sa va talharim si pe voi, sa facem numai nefacute", pt ca daca ar fi spus toate asteaa, nu i-ar fi votat aia 3 milioane !

     Prin urmare, puterea aleasa legal, devine ilegitima datorita scopurilor sale, iar populatia are dreptul sa o dea jos fie si prin revolutie, nu sa stea sa astepte, cum ar fi dupa tine, sa nu mai ramana piatra peste piatra in Romania !

     PS. Asa ca nu-i deloc simplu, cum spui tu !
     • +2 (2 voturi)    
      Nenea, vad ca-i greu. (Miercuri, 29 noiembrie 2017, 10:53)

      MinDepous [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      Spune-mi, te rog, ce e de preferat?
      a) evitat expunerea la radiatii ionizante dincolo de limita de siguranta pentru o persoana

      sau

      b) expus la radiatii ionizante in cantitati enorme, dincolo de limita de siguranta insa fara ca expunerea sa fie imediat letala, urmata apoi de tratamentul necesar in spital, cu sanse necunoscute sau reduse de-a supravietui?

      Poporul asta a vazut PSD (ALDE il asimilez lor) in pozitii in care a avut un cuvant greu de spus in >60% din anii de dupa revolutie (17 ani din 26 de ani completi de atunci). In peste 60% din perioada post-decembrista, PSD (in diferitele sale forme) a avut majoritatea in parlament si/sau guvern. Si uite ce-au reusit sa faca, avand la dispozitie atatea sanse de-a face bine pentru TOATA tara.

      Zi ce vrei, in 2016 la alegeri, Romania a baut o otrava pe care putea s-o lase in sticla. Acum ne zbatem sa traim cu otrava-n noi. De-aia am zis ce-am zis si de-aia reactiile negative sunt eronate: o fi durand adevarul, insa nu e mai putin adevarat ce zic. Daca nu eram absenti si daca votam altfel decat cu PSD in 2016, azi NU eram aici.
   • +8 (8 voturi)    
    o sa iesim toata iarna normal (Marţi, 28 noiembrie 2017, 16:44)

    peperoni [utilizator] i-a raspuns lui lp

    nu ii slabim pe penali.
    Nu vor rezista comunistii cu atatia dusmani pe care si-i fac zilnic, acum au pe cap Strada (care se va transforma in toata tara pana la urma, multi sunt nemultumiti de ei), oamenii din justitie, UE, SUA.
    revolutie sau nu, vom fi acolo!

    Faceau spume postacii inainte de mitingul de duminica, ca iesiti degeaba, ca sunt maxim 12 000, nu se rezolva nimic. Iata ca se rezolva, deja americanii ne dau dreptate si ne sustin.

    #rezist#insist
 • +31 (49 voturi)    
  Penalii Dragnea si Tariceanu scot Romania din UE (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:14)

  Boham [utilizator]

  Dragnea si Tariceanu vor duce Romania in afara UE prin abuzurile asupra JUSTITIEI.

  PNL si USR trebuie sa transmita clar guvernului SUA ca ei ca parte a Parlamentului Romaniei, sustin pozitia departamentului de stat si ca PSD si ALDE nu reprezinta parlamentul romaniei si nici poporul roman
 • +28 (46 voturi)    
  TOVARASE, se apropie finalul matale (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:15)

  gogu1234567890 [utilizator]

  Si nu o sa fie bine, o sa fie cu puscarie MULTI ani tovarase. O sa fie frig iarna, o sa fie naspa camera, doar 4m2. O sa zangane catusele cu care va trebui sa te obijnuiesti anii astia. O sa manaci cand zice NENEA, nu cand vrei tu.

  Ia aminte, viata este scurta. Las-o asa, nu mai zgandarii gunoiul, HOT NENOROCIT.
 • +28 (44 voturi)    
  Puscarie penalilor! (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:15)

  Johanis [utilizator]

  Teama acestor doi indivizi de a ajunge la puscarie este infinit mai mare decat responsabilitaile functiilor ocupate!

  2017 - un an in care se va pierde tot ceea ce au obtinut romanii din 1989 incoace!
 • +32 (48 voturi)    
  Ca intr-un joc de poker (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:15)

  Martinezu [utilizator]

  Mizele cresc si cresc tot mai mult.
  Oamenii astia isi risca libertatea. Credeti ca niste comunicate ii vor aduce pe linia dreapta?
  Eu cred ca sunt dispusi sa ne scoata din NATO UE si chiar din Europa daca asta le-ar aduce controlul justitiei.
  Deci tara asta va fi trecuta prin foc in urmatoarele zile/saptamani /luni ...
  De asta , am impresia ca protestele celor cateva zeci de mii de oameni nu ii faca nici macar sa tresara.
  Fara o blocare totala a parlamentului ( simplu, prin lanturi umane si prin masini stationate pe toate strazile adiacente) nu se va intampla nimic.
 • +30 (46 voturi)    
  Hotilor, mafiotilor, tradatorilor! (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:16)

  MirceaIo [utilizator]

  Ar trebuii recativata pedeapsa capitala pentru astfel de criminali! Calin Popescu Tariceanu si-a insusit rodul muncii a sute de mii de romani prin devalizarea Rompetrol alaturi de Sorin Rosca Stanescu si Dinu Patriciu. Liviu Dragnea a distrus viata a sute de mii de Teleormaneni oferintu-le o saracie lucie si un viitor de c...
 • +29 (43 voturi)    
  In strada! Sa luam cu forta puterea! (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:16)

  Impotriva prostiei din tara [utilizator]

  Ne plimbam aiurea intre Palatul Victoria si Parlament Duminica iar de Luni Iordache si borfasii sa continue sa faca praf justitia. Luam cu asalt Palatul Victoria si apoi Parlamentul, scoatem PSD-ALDE in afara legii si alegeri anticipate. Scurt pe doi!
 • -33 (53 voturi)    
  exceptional paragraful... (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:18)

  demaGOGU [utilizator]

  ...referitor la abuzurile binomului dna-sri, de neimaginat intr-o democratie matura.

  mingea este acum la dept de stat, care tb sa raspunda in clar: cautioneaza sau nu aceste abuzuri?
  • +27 (35 voturi)    
   care draku "cazuri" ? (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:43)

   lp [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   aberezi, baiatule. uite in parlament - unii pe cale sa fie condamnati, altii nu pot fi anchetati, din cauza "imunitatii speciale". iata, cate au facut si o duc bine mersi
  • +24 (32 voturi)    
   Nu sunt abuzuri sunt minciuni belinoase (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:45)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   !
  • +10 (14 voturi)    
   Cu tâmpiti... (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:16)

   brifcor [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   nu stau de vorba !
   • 0 (2 voturi)    
    Cu cine ? (Marţi, 28 noiembrie 2017, 20:21)

    scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui brifcor

    Cu tine?
    Te-ai lovit la cap ? Pai cum sa stea de vorba cu tine, cand tu esti un computer manevrat de trolli de la Moscow?
    Crezi ca am luat-o razna sa stam de vorba cu toate "tinichelele"?
 • +22 (34 voturi)    
  "Prostul, daca nu-i fudul (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:20)

  Ochiana [utilizator]

  parca nu-i prost destul."
  Ei ce s-au mai ofuscat alde Dracnea si Tari...daca procedau corect si isi dadeau demisia nu mai era cazul sa se ajunga aici.
  Idignarea prostului e perdeaua de fum care abate atentia de la adevarata atentie
 • +25 (37 voturi)    
  Honest John & Gideon (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:21)

  Victor Micea [utilizator]

  Dragnea si Tarliceanu parca ar fi cei doi motani din Pinocchio... Incearca sa ne pacaleasca, ca si cum votul din Sparlament n-ar fi o targuiala politica ci ceva sacrosant, o dogma super-religioasa. N-au avut nici o greata sa se steaga la fund cu votul popular cind nu le-a convenit rezultatul dar , cind le convine, se simt investiti de insusi Dumnezeu-Poporul ! Nu sunt decit niste snapani provinciali care cred ca ii vor pacali pe toti.
 • +28 (40 voturi)    
  astia pot fi opriti doar cu forta (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:21)

  ccc745 [utilizator]

  ca sint in stare sa arda tot, doar sa se scape.
 • +27 (39 voturi)    
  Voturi viciate de minciuni electorale (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:21)

  Koczka [utilizator]

  Cand promiti dublarea salariilor ( bugetarilor) in 4 ani normal ca esti votat masiv intr-o tara saraca si cu un electorat flamand. Asa ca asazisa reprezentativitate nu este un argument pentru abuzurile legislative in derulare, mai ales ca nimic din promisiunile mincinoase nu se realizeaza ( e ca la radio Erevan: nu se da ci se ia si nu e vorba de bani ci de hartii aproape fara valoare )
  • +7 (9 voturi)    
   Voturi viciate si de absenteism! (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:37)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Koczka

   cati au votat PSD? 30%? Alta data nu mai stati acasa!!!
 • -11 (21 voturi)    
  Mda (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:22)

  Tze [utilizator]

  Ca li se rupe la americani de Mragnea si Mariceanu...
 • +29 (39 voturi)    
  DEMISIA (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:22)

  CVL [utilizator]

  domnilor Dragnea si Tariceanu, asta va cerem: sa va depuneti demisia. Daca nu o faceti, rugam bruma de oameni normali din partidele voastre sa va retraga de la sefia celor doua Camere.
  Si va cerem sa retrageti legea asta. Cei pe care clamati ca ii reprezentati va cer pe toate vocile posibile sa va opriti.
  • +12 (12 voturi)    
   O sg greseala: astia nu sint "domni"! (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:06)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui CVL

   Nici tovarasi nu sint, ca sint mai bogati ca orice tovaras inainte de 89, astia sint gainari turbati.
 • +34 (42 voturi)    
  SUA (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:23)

  Celbland [utilizator]

  Bine, bine, dar în SUA nu ajunge un infractor președinte al perlamentului, legile nu sunt făcute de criminali, iar procurorii și judecătorii nu sunt subordonați nici politicului și nici mafiei.

  Asta au uitat să precizeze în comunicat ...
  • -9 (13 voturi)    
   legile sint facut de corupti (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:57)

   MConstantin [utilizator] i-a raspuns lui Celbland

   si in SUA.

   Acum voteaza scutirea de taxe pentru corporatii si marii bogatasi. Clasa de mijloc/angajatii nu primesc scutiri.

   Incetati cu propaganda ca Senatorii si Congresmenii americani sint niste sfinti. Sint niste corupti pe statele de plata ale marilor firme de lobby.

   Obama e un criminal. A ordonat de nenumarate ori ucideri fara proces, inclusiv a cetatenilor americani. Bush la fel. Etc. Razboiul din Irak a fost din motive imperialiste, Siria la fel, Iugoslavia, Libia, etc. La fel si Rusii, tot niste imperialisti.
   SUA au actionat unilateral, fara acord ONU (chiar fara acord NATO de multe ori), de nenumarate ori. Au ordonat lovituri de stat in America de sud, etc. Guvernul SUA a ordnonat de nenumarate ori lichidarea presedintilor de stat, etc.
   Etc.
   Carta ONU prevede ne-amestecul in treburile interne ale altor state. SUA au incalcat acest principiu mereu.
   Chiar daca un popor e timpit, lasa-l sa se administreze singur. Acesta e un principiu sanatos.
   Echivalent cu libertatile individuale.

   Incercati sa va afirmati propriile interese, nu preluati interesele servite de altii, fie ei si 'americani'.
   • +1 (3 voturi)    
    sa mori tu? (Marţi, 28 noiembrie 2017, 16:31)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui MConstantin

    Pai si Hitler era un tampit si a fost lasat in pace.
   • +3 (3 voturi)    
    Nu te potolesti? (Marţi, 28 noiembrie 2017, 20:30)

    scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui MConstantin

    Ce s-a intamplat, ti-a cazut "greu" la stomac kebabul?
    Dupa tine care sa ne fie "reperul" - Kim Jong Un ? Sau poate ai vreo alta sugestie de pe o alta planeta, nu stiu , ma gandesc asa ca si Codrin - poate pe Marte...
 • +13 (17 voturi)    
  dixi (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:23)

  cucuveauamov [utilizator]

  et salvavi animam meam.
 • +19 (25 voturi)    
  gura pacatosului... (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:24)

  nedumeritul [utilizator]

  gura pacatosului adevarat graieste: "Voturile din Parlament nu pot face obiectul niciunei forme de presiune":
  daca americanii nu au voie sa faca presiune, nici PSD nu ar trebui sa faca presiune.....
  • -2 (2 voturi)    
   e o diferenta (Marţi, 28 noiembrie 2017, 16:08)

   MConstantin [utilizator] i-a raspuns lui nedumeritul

   PSD-ul din pacate a fost/este votat de Romani. Departamentul de Stat american nu este votat de Romani. Asta este din pacate. Cind vom avea drepturi politice in SUA, atunci voi fi accepta autoritatea SUA.

   Am inteles ca romanii sint prosti, lenesi, asistati sociali si nu merita sa se conduca singuri, chiar e bine sa dispara de pe lume ca sa nu ii corupa cu lenea si prostia lor si pe altii. Este bine sa fie condusi de Occidentul civilizator care nu e corupt, care e harnic.

   Voi chiar vreti sa vi se ia dreptul de vot?
   Sau chiar vreti sa voteze doar cine vreti voi? Si va mai credeti democrati? Inseamna ca nu ati inteles nimic din democratie.
   Democratia este mai buna decit dictatura. Dreptul de vot universal si egal este preferabilt oricarei dictaturi, chiar si luminate.

   USR-ul reusise sa stranga ceva electorat, din pacate s-a distrus singur. Pacat. Multi oameni chiar au sperat ca liderii sint sinceri, de buna credinta. In schimb s-au batut pe Putere.
 • +24 (28 voturi)    
  Viceversa (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:24)

  Sati [utilizator]

  Penali ascunsi dupa Parlamentul Romaniei.
 • +24 (30 voturi)    
  Mai, baieti, bagati-va mintile in cap! (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:24)

  lasa [utilizator]

  Nu cred ca SUA stie mai mult decat apararea flancului estic al NATO fata de Rusia, dar cand ceva ii deranjeaza, vorbesc putin (si cu Putin) si actioneaza. Va cumpara cu mustata cu tot , pe nimic si veti canta la tambal ca tiganu'!
  • +6 (8 voturi)    
   le dam bani la SUA numai sa vina sa-i ia (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:34)

   linarel [utilizator] i-a raspuns lui lasa

   ..
 • +18 (24 voturi)    
  se baga in seama (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:25)

  Dimijoarei_Obt [utilizator]

  Voua nu va cerut nimeni opinia !
 • -29 (47 voturi)    
  Bun de tot! (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:25)

  Gigi Kent [utilizator]

  Imi place. Pe langa cele doua sloganuri, trei lozinci fara nici un suport emise de catre Departamentul de Stat al SUA acest comunicat e bine articulat.

  Si face referire si la problemele din justitie, pe care SUA se fac ca nu le vad. De asemenea referirea la rachete este magistrala.

  Iar o sa vina postacii cu vrajelile lor cu Tradiceanu si Hamsterul, "penalii", "vanduti Moscovei" samd. De abia astept sa ma distrez citindu-le aberatiile, ca de obicei.
  • +21 (27 voturi)    
   Bine articulat prost gandit (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:46)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   Cand utilizezi ca argumente minciuni ridicole!
  • -4 (4 voturi)    
   speram la mai multe condamnari (Marţi, 28 noiembrie 2017, 16:20)

   MConstantin [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   Nu pot sa cred ca Blaga a scapat.
   Ca Bica a scapat.
   Videanu a scapat.
   Sint si PSD-isti care au scapat.
   Udrea vad ca scapa si ea.
   Ponta a scapat si el. S-a clasat dosarul lui.
   Ghita e achitat in citeva dosare.
   Chiar despre Adrian Nastase nu au mai gasit nimic.
   Dupa cit s-a furat in anii lui, asta umbla liber? Nu e corect. DNA nu isi face treaba.
   Baronul de la Focsani este si el achitat si umbla liber. Rusine.

   Judecatorii au zis in multe cazuri:
   "nu exista probe" sau "fapta nu exista". Clar ca procurorii nu si-au facut bine treaba. Practic au pactizat cu coruptii.

   Inacceptabil pentru DNA si Kovesi. O rusine totusi.

   Din pacate sint foarte multe voci care acuza abuzuri in justitie, chiar judecatori, chiar fosti SRI-isti. Sigur ca nu trebuie sa facem jocurile lui Dragnea si altor corupti. Nu pot fi lasati la comenzi.
   Oricum justitie prin abuzuri nu se poate.

   Nu pot sa cred ca nu pot sa faca un dosar beton si sa ii bage la puscarie.
  • +1 (1 vot)    
   Nu se poate sa nu-ti placa (Marţi, 28 noiembrie 2017, 19:05)

   DanBruma [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   E speciala pentru Rusia. Ia uite : http://www.consilium.europa.eu/ro/policies/sanctions/ukraine-crisis/
 • -25 (39 voturi)    
  Deci astia doi sunt sobolanii, (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:25)

  xrogo [utilizator]

  dupa postacii de-aici, care s-au ascuns de frica comunicatului american?
  Pai am vazut ca postacii au atitudine de slugoi, laudand stapanul care-i cearta, eventual rugandu-l sa le dea si cateva la fundulet, unde da stapanul creste!
  • +22 (28 voturi)    
   pai cam creste (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:33)

   nea_caisa [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   ia citeste ce a facut SUA pentru Europa dupa al doilea razboi mondial si ce a facut URSS pentru Romania si restul de tari de dincoace de creion. poate astia mici nu vor sti vreodata, dar astia care am trait vremurile alea sau am mai deschis cate o carte de istorie stim ce pofteste mujicul de la rasarit.
  • +6 (6 voturi)    
   bai nene (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:59)

   Yo_yo [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Toata lumea iti spune ca esti postac putinist si mai esti si dobitoc pe deasupra, dar tu cauti sa iesi zilnic ca un paduche pe frunte.
   Te-am mai intrebat si cu alte ocazii si nu ai raspuns: mama ta stie ce faci? sau si-a luat lumea-n cap cand a vazut ce a realizat?
   • -2 (2 voturi)    
    Bai nene, eu nu m-am legat de mama ta, (Marţi, 28 noiembrie 2017, 19:19)

    xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Yo_yo

    numai un prost crescut face asta cand este in pana de idei, daca nu ma poti combate cu argumente du-te inapoi in grota din care te-ai nascut, mai stai acolo inca 7 ani si-apoi poate mai vii la discutii!
    • +2 (2 voturi)    
     Stai potolit Mircica (Miercuri, 29 noiembrie 2017, 8:50)

     scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

     Ca nu are nimeni nimic cu mami a ta- era doar asa o aluzie la situatia probabil reala - adica nici dansa nu te mai "inghite"

     Si un sfat "amical"- aveti grija pe unde circulati zilele astea pt ca am auzit ca Bot are deja prozeliti.
    • +2 (2 voturi)    
     Stai potolit Mircica (Miercuri, 29 noiembrie 2017, 8:50)

     scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

     Ca nu are nimeni nimic cu mami a ta- era doar asa o aluzie la situatia probabil reala - adica nici dansa nu te mai "inghite"

     Si un sfat "amical"- aveti grija pe unde circulati zilele astea pt ca am auzit ca Bot are deja prozeliti.
  • +2 (2 voturi)    
   atitudine de slugoi (Marţi, 28 noiembrie 2017, 18:27)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Dragnea lângă Donald Trump într-o FOTOGRAFIE ISTORICĂ
 • +26 (38 voturi)    
  in sfirsit apele s-au separat (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:27)

  bogdan1477 [utilizator]

  Din momentul asta nimeni nu mai poate spune ca nu stia ca PSD+ ALDE => uniunea eurasiatica.
  Acum ar trebui sa intervina Johannis si sa faca un referendum, sane decidem ca tara ce vrem: mergem spre vest sau ramanem in mocirla din jurul marelui prieten de la rasarit.
 • +26 (38 voturi)    
  bla bla bla (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:27)

  nea_caisa [utilizator]

  suveranitate...bla bla bla...18% din totalul de cetateni cu drept de vot...bla bla bla...democratie made in telemorman.
  • +5 (7 voturi)    
   Asa si cu referenumul ptr un parlament (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:56)

   Coco Whistle [utilizator] i-a raspuns lui nea_caisa

   Redus
  • -2 (2 voturi)    
   in toate tarile prezenta (Marţi, 28 noiembrie 2017, 16:24)

   MConstantin [utilizator] i-a raspuns lui nea_caisa

   la vot este slaba.

   Asa functioneaza democratia in capitalism.

   Capitalistilor le este frica de democratia directa, nu mai poate fi rezultatul manipulat si atunci au recurs la democratia reprezentativa.

   Dovada de esec al democratiei reprezentative capitaliste: Macron. A scazut cu zeci de procente la incredere de la alegeri. Acum este pe la 20%.
   In mod normal, macron ar trebui sa isi dea demisia si sa fie noi alegeri.
   La fel Trump si cam orice alt sef de stat din Occident.
 • -10 (30 voturi)    
  . (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:29)

  uzu [utilizator]

  voi puteti face misto de dragnea si tericeanu, americanii ii pot trage de urechi (la figurat) dar in final dragnea si tericeanu v-o trag la toti. ca asa a votat poporul tembel.
  • +9 (9 voturi)    
   Iar tu (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:14)

   brifcor [utilizator] i-a raspuns lui uzu

   faci parte din el :)
  • +5 (5 voturi)    
   poate (Marţi, 28 noiembrie 2017, 16:25)

   peperoni [utilizator] i-a raspuns lui uzu

   le-o trage lor Strada inainte, si ue si americanii.
   Sau chiar Iohannis, vom vedea
  • -3 (3 voturi)    
   adevarul este (Marţi, 28 noiembrie 2017, 16:28)

   MConstantin [utilizator] i-a raspuns lui uzu

   ca ne-o trag toti cum ne prind.
   Si ne prind foarte des.

   Si Americani, si rusii si Dragnea. Toti vor sa ne-o traga.

   Sintem pusi sa alegem cine sa ne-o traga. Asa e in capitalism. Apar unii mai mari care ti-o trag de nu te ridici din saracie niciodata.

   Asa arata statisticile in tot vestul. Mobilitatea social-economica este la minim istoric.
   Pentru prima data pe timp de pace in vest, copiii vor trai mai prost ca parinti.
   In rest capitalismul est ok (in carti).
 • +20 (30 voturi)    
  hotii acuza alte tari... (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:29)

  liviu_ [utilizator]

  ba deci rau am ajuns...
  suntem efectiv la fundu sacului... problema e ca psd vrea sa-l rupa si o sa cadem mai jos...
 • +30 (42 voturi)    
  Mda... (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:29)

  rooster [utilizator]

  ...Cand zic americanii ca sunteti mafioti, cand zic europenii ca sunteti mafioti, cand spune strada ca sunteti mafioti, cand chiar cei din randul PSD spun ca sunteti mafioti, inseamna ca sunteti chiar mafioti.
  Asteptam postarea comuna a lui Dragnea si Tariceanu de pe site-ul Administratiei Nationale a Penitenciarelor.
 • +23 (35 voturi)    
  Baietii astia ne arunca in bezna anilor '90 (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:30)

  Ord [utilizator]

  dincolo de granita europeana, undeva intre Rusia si Turcia, numai ca sa-si salveze pielea dupa ce au furat.
  Asa se intampla cand in ziua cea mai importanta, ce vine o data la 4 ani, crezi ca este mai bine sa stai relaxat acasa la tv.
 • +22 (32 voturi)    
  astia mint pana si in (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:31)

  peperoni [utilizator]

  comunicatul asta de r..t, cica "propunerilor actuale de reformă a sistemului judiciar, principii larg susținute de asociațiile profesionale ale magistraților din România care au luat parte activ la dezbaterile ".
  Cand toata lumea si CSM si parchetele, si magistratii s-au pronuntat impotriva acestui proiect,cum sa zici asa ceva?
  Asa au fost invatati sa minta toata ziua, sa pacaleasca lumea de ani de zile, dar nu le mai merge.

  pana de Craciun cred ca chemati elicopterul sa va ia!
  Americanii v-au mirosit deja, in orice caz nu aveti miros de ghiocei, mai degraba de ingrasamant natural.

  PS: V-ati dat pe fata stilul antiamerican acum toti, ati belit-o, vede toata tara asta, nu numai Iohannistii care stiau deja.
 • -23 (29 voturi)    
  În sfârșit (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:33)

  CalinMircea [utilizator]

  O vagă urmă de coloană vertebrală într-o mare de nostalgici ai epocilor trecute când ploconeala față de Înalta Poartă era singura politică asumată.
  • +8 (10 voturi)    
   coloana vertebrala cand iti arati coltii (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:28)

   lp [utilizator] i-a raspuns lui CalinMircea

   plesnit fiind ca ai luat-o razna. unde e coloana vertebrala cand te incolonezi in spatele unor mafioti ?!
  • +9 (11 voturi)    
   There's no honor among thieves (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:40)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui CalinMircea

   si ma psd-istule, fara americani nu sarbatoreati voi 1 decembrie ! Pune ma mana pe cartea de istorie si vezi cum incheiase Romania pacea cu Germania, fara niciun Ardeal si cu depsagubiri uriase de razboi! Ptiu cata incultura imputita!
  • +9 (11 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:57)

   [anonim] i-a raspuns lui CalinMircea

  • +4 (4 voturi)    
   Du-te ba trolule (Marţi, 28 noiembrie 2017, 16:11)

   deville2010 [utilizator] i-a raspuns lui CalinMircea

   pesedeo-sovietic in republica belina-teleorman si ai si tu si ala cu dintii galbeni cata coloana vertebrala vreti sa aveti
  • 0 (4 voturi)    
   cu toate astea (Marţi, 28 noiembrie 2017, 16:33)

   MConstantin [utilizator] i-a raspuns lui CalinMircea

   Dragnea este corupt. Chiar daca acum nu este incovoiat.

   Daca DNA nu gaseste probe sa il bage in puscarie, atunci mare rusine DNA.

   DNA are patata imaginea ptr ca Adrian Nastase si multi alti politicieni de varf umbla liberi.

   Istoria arata ca micii oligarhi locali se supun in cele din urma marilor capitalisti. Nu au incotro. Altfel isi risca averea si chiar viata. Deci PSD se va supune in final dorintelor Departamentului de Stat SUA.

   Eu cred ca PSD-isti au cosmaruri cu moartea lui Ghadafi si S.Hussein sau Mladici. Le tremura chilotii pe ei.
  • +3 (3 voturi)    
   Cum ? Tu te multumesti cu "o vaga urma" ? (Marţi, 28 noiembrie 2017, 21:20)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui CalinMircea

   Eu dac-as fi in locul tau nu m-as multumi doar cu atat ! I-as injura si m-as dezice de ei. Dar cum nu sunt in locul tau, ma marginesc doar sa-i injur !

   PS. Altfel, ce sa zic ? Raspunsul trimis americanilor are de toate, cat sa-si aleaga ei ce le convine.

   PPS. Un singur lucru lipseste de pe el : semnaturile a doi oameni credibili !
 • +18 (26 voturi)    
  Bomba - Doi inculpati Penali mint SUA ! (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:34)

  Defense [utilizator]

  Wow - Doi inculpati Penali , Presedintele al Senatului inculpatul Penal Catalin Popescu Tariceanu si condamnatul Penal-Interlopul Liviu Dragnea(ala cu grup infractional organizat la Teleorman ) mustreaza Statele Unite al Americii--- KGb ul a fost obraznic da ciar asa ???
 • +16 (20 voturi)    
  statul sunt eu (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:34)

  cugetatorul [utilizator]

  penal sau nu, statul sunt eu (ma rog, si Tariceanu mai e pe aici, cat mai aven nevoie de el), asa ca cine se
  mai oboseste sa consulte Parlamentul Romaniei, vorbesc eu
 • +22 (26 voturi)    
  Cei doi cavaleri (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:36)

  lerim70 [utilizator]

  Doi cavaleri ai mesei rotunde, din nu stiu ce bodega intunecata, care vor sa duca Romania inapoi in evul mediu, au impresia ca fac jocuri inteligente si se folosesc de toti cei care pupa anumite parti ce nu prea vad lumina soarelui.
 • +23 (27 voturi)    
  pai nprmal (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:37)

  IonIonescuDeLaBrad [utilizator]

  Doar ei sunt parlamentul si senatul, ca doar pentru interesele lor proprii si personale lucreaza cele doua camere.

  JOS COMUNISMUL! Jos Dragnea! Jos Tariceanu!
 • +22 (28 voturi)    
  Wow PSD declara RASBOI SUA ! (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:37)

  Defense [utilizator]

  Wow - Doi inculpati Penali , Presedintele al Senatului inculpatul Penal Catalin Popescu Tariceanu si condamnatul Penal-Interlopul Liviu Dragnea(ala cu grup infractional organizat la Teleorman ) mustreaza Statele Unite al Americii !
 • +20 (24 voturi)    
  Vorbe si fapte (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:40)

  buncrestin [utilizator]

  Nu sunt doar vorbe, ci si fapte. SUA stie multe despre cei doi, mai ales despre ce au facut cand s-au aflat in afara granitelor tarii. SUA are si parghiile sa actioneze pentru a stopa iesirea Romaniei din orbita occidentala si probabil ca o va face.
 • +16 (22 voturi)    
  da, clar (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:40)

  rakkone [utilizator]

  suka blyat, vidme proruse ce sunteti!
 • -22 (30 voturi)    
  Comment sters de user (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:43)

  Reticentul [anonim]

  • +5 (9 voturi)    
   Bati campii, n-ai incotro (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:08)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Reticentul

   e nasol sa scrii in fiecare zi ce-ti ordona stapanii...
   • -4 (4 voturi)    
    Comment sters de user (Marţi, 28 noiembrie 2017, 18:24)

    Reticentul [anonim] i-a raspuns lui Maniu

    • +4 (4 voturi)    
     Intr-adevar, nu scrii zilnic, (Marţi, 28 noiembrie 2017, 21:28)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Reticentul

     dar parca ai fi setat aproape pe acelasi idei care insa nu se potrivesc de fiecare data subiectului dezbatut !
 • +23 (29 voturi)    
  Pablito si cu sleahta lui de infractori (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:46)

  temeraru [utilizator]

  au incercat un deal: rachete americane contra imunitate. Insa au calculat gresit si americanii i-au pleznit peste bot. Acum si-au facut multi dusmani: UE, SUA si cetatenii onesti. E doar o chestiune de saptamani pana cand vor pica, razboiul lor e deja pierdut.
 • +27 (31 voturi)    
  mars afar din parlament, tradatorilor (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:47)

  lp [utilizator]

  duceti-va draku la rusi, acolo-i locul vostru
 • -28 (38 voturi)    
  Tratamentul stapanilor fata de colonie. (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:54)

  gv [utilizator]

  Dupa ce au aruncat la cos voturile a 7,4 milioane de romani care se exprimasera pentru demiterea guvernatorului Bashinescu sutinut de ei, americanii ne trateaza in continuare ca pe Burkina-Faso sau Bangladesh, suntem o simpla colonie fara drept de a legifera sau de a avea vreo opinie legat de politia politica a agentei CIA Codruta.
  • -5 (11 voturi)    
   burkinabés nu mai sunt demult... (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:59)

   demaGOGU [utilizator] i-a raspuns lui gv

   ...o colonie: vezi reactia extrem de consistenta la vizita presh-ului Frantei de astazi!

   e greu de gasit o tara pe Terra care sa faca sluj in fata amerlocilor cum face Ro.
  • +8 (12 voturi)    
   Poftim? (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:06)

   alexpro [utilizator] i-a raspuns lui gv

   Ti-ai uitat medicamentele azi dimineata?
  • +11 (13 voturi)    
   Cand eram colonie ruseasca, nu protestai? (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:07)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui gv

   ma, nu va e rusine, traiti din spurcaciuni.
  • -4 (4 voturi)    
   nu ai ce sa faci (Marţi, 28 noiembrie 2017, 16:39)

   MConstantin [utilizator] i-a raspuns lui gv

   Atit timp cit unul este puternic si tu esti vai de mama ta, stai sa ti-o traga ala.

   Auzi 'parteneriat strategic".
   Cum sa faca un parteneriat un leu cu un iepure. Parteneriate fac cei de puteri relativ egale, altfel nu exista garantii de tratament egal sau respectarea obligatiilor.
   Cum sa accepte leul obligatii de la iepure. Mai ales daca acele obligatii i-ar scadea leului din putere si poate deveni vulnerabil la atacul hienei.
 • +10 (12 voturi)    
  Doi infractori care vorbesc (Marţi, 28 noiembrie 2017, 14:59)

  itaku [utilizator]

  in numele parlamentului. La puscarie cu voi !
 • +11 (13 voturi)    
  Dati-le mita (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:07)

  HP [utilizator]

  Bai fratilor, daca astia sunt obsedati de bani, de aur, de valuta, de averi - propun urmatorul plan de bataie:

  Sa se ia toti baronii din PNL, PMP si PSD - sa fie intrebati "baieti, cati bani considerati voi ca v-ar fi suficienti ?"

  "Pai boss, la valoarea mea, eu cred ca 10 de milioane de coco".

  Ok. Se strang o suta de ciorditori din astia. Cat e nota de plata ? 100 X 10.000.000 = 1 miliard de dolari.

  Banii pe o luna pentru pensii si salarii la buget.

  Facem o chesta, pune si Statul ceva, pun si americanii ceva, pun si europenii ceva.

  Le dam banii si apoi CONDITIILE pentru virament:

  - Cedarea benevola si imediata a tuturor bunurilor mobile si imobile, cu beneficiar Statul Roman

  - Declarararea ca indezirabili si instintarea tuturor ambasadelor, sectiilor consulare si a punctelor vamale ale Romaniei

  - Evacuarea imediata, in termen de 24 de ore

  - Expulzarea catre o tara la alegere, via avion, in termen de 48 de ore, a celor de mai sus si a rudelor lor, pana la rangul al treilea.

  Si apoi, incepem fresh, dizolvarea parlamentului, alegeri anticipate si doamne ajuta.

  Daca aur vor, atunci dati-le aur. La cat au furat timp de 30 de ani, 1 miliard ca sa scapam de ei definitiv - e de fapt o investitie inteligenta.
 • +8 (10 voturi)    
  Va place absenteistilor de la vot, cine conduce (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:11)

  Maniu [utilizator]

  si se considera "Romania"? Infatuatul Tariceanu si pseudo-umilul Dragnea? Ii auziti vocea lui Dragnea cand face pe rumanul nacajit? Parca cinta la inima taranilor obiditi, asa o voce scoate... Dar care e vocea lui cand se adreseaza ziaristilor?
 • +11 (11 voturi)    
  Foarte bine le-a zis-o (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:11)

  Ursuletul de Plus [utilizator]

  Măcar acuma avem motive clare să-i dăm jos. Nu că să vezi, că poate n-am înțeles bine amendamentele, că să mai citim, că așa și pe dincolo.
  Frate, de luni de zile v-au spus-o cu frumosul. N-ați înțeles. Acum au spus-o direct, clar și răspicat. „Opriți-vă“.
 • +10 (12 voturi)    
  SUA si UE (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:20)

  lp [utilizator]

  stiu f clar ca de mizeriile celor doi tampitzei din varful parlamentului profita din plin Rusia. prin urmare, dincolo de lupta lor de a-si scapa propria piele, miza in RO e cu mult mai mare. PSDisti, dati-i jos pe nenorocitii astia, macar in al 12-lea ceas ! ei nu vorbesc in numele vostru, si cu atat mai putin in numele nostru. ei vorbesc in numele infractorilor si al rusilor
  • +1 (1 vot)    
   Rusiei i-a ramas în gât (Marţi, 28 noiembrie 2017, 19:10)

   DanBruma [utilizator] i-a raspuns lui lp

   sanctiunile UE iar Romania face parte din UE. Asa ca încearca din toate puterile sa-i dea cu propaganda si cu incercarea de raspandire a modelului rusesc, mafiot, în Romania.
 • +12 (12 voturi)    
  a (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:22)

  adrian67 [utilizator]

  De unde pana unde au dat comunicat in numele parlamentului? S-a adoptat in parlament comunicatul?
  Au ajuns doi penali sa dea comunicate in numele tuturor?
  • +6 (6 voturi)    
   Sigur poate sa fie incadrata undeva penal (Marţi, 28 noiembrie 2017, 16:21)

   florynn [utilizator] i-a raspuns lui adrian67

   Din cate am citit, o declaratie in numele parlamentului poate fi adoptata doar de catre plenurile reunite. Faptul ca astia doi penali au semnat pe persoana fizica o declaratie in care spun ca "Parlamentul Romaniei...." sigur poate fi incadrat undeva in legea penala. Nu se gaseste un avocat mai descurcaret sa le faca o plangere? Dovada clara exista. Documentul semnat de infractori, document ce impacteza maxim ROMANIA.
 • +13 (17 voturi)    
  Astazi e o zi sfanta (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:23)

  scaraotchi [utilizator]

  Astazi nu ma voi "rafui" cu nimeni si nu voi "ironiza" pe nimeni si nimic..
  A sosit in sfarsit ziua pe care bunicul meu a asteptat-o in zadar in anii '50-'60 si poate si 70" pana cand a inchis ochii.
  "Au venit americanii, fratilor"!. Declaratia Departamentului de Stat sta marturie ca in sfarsit cineva ne apara de Marele URss,vorba cantecului.
  Acum e randul meu ca de acum incolo sa astept "marea zi" cand Ciuma Rosie - Psd-ul sa paraseasca scena politica, odata pentru totdeauna. Amin.
 • +10 (12 voturi)    
  Hopa! (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:30)

  Bittick [utilizator]

  Acum astept ca partidele din opozitie sa se delimiteze de declaratia celor 2 penali! Ia sa vedem, vor face asta sau nu?...
 • +10 (10 voturi)    
  IN CEASUL AL 12 LEA (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:32)

  danutz_didi [utilizator]

  nesimtirea in fata evidentei persista
 • +1 (11 voturi)    
  Parlamentul nu e Suveran al poporului ! (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:37)

  Rahan5 [utilizator]

  Singurul Suveran la Poporului Roman este Cel de Sus. Punct.
  Dar ,,muritorii de rand" se pot organiza pentru autoguvernare
  prin organizarea uni sistem electoral, care in acest moment nu e aprobat prin Referendum. Nu s-a aprobat prin Referendum ca Teleormanul sa trimita in Parlament mai multi deputati si senatori, decat proportional cu propria populatie.
  In medie, in tara a fost o prezenta la vot de 40%, iar Teleormanul prin 80% prezenta la vot a trimis astfel de doua ori mai multi parlamentari in Parlamentul de la Bucuresti
  Aprobate prin Referendum sunt notiunile ca Romania este o Republica, are un steag etc. dar atat.
  Si votul uninominal defectuos de acum 6 ani, dar si sistemul cu voturi ,,amestecate national" actual nu sunt aprobate de un Referendum.
  • +2 (2 voturi)    
   Comment sters de user (Marţi, 28 noiembrie 2017, 18:03)

   andipetre [anonim] i-a raspuns lui Rahan5

   • -1 (3 voturi)    
    Textul lui Dragnea-Tariceanu : (Marţi, 28 noiembrie 2017, 21:31)

    Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

    "dezbaterile, deciziile și voturile din Parlament se desfășoară în numele suveranității poporului".
    Gresit !! Decizile din Parlament se desfasoara in numele Sitemului Elctoral care a generat acel Parlament.
    Se poate dovedii folosind logica reducerii la absurd.
    Asta inseamna, ca Parlamentul ar putea sa faca absolut ce vrea in numele poporului.
    Atunci de ce nu da o Lege de Condamnare la Moarte a lui Iohannis?, sau al oricarui alt cetatean ? (Nici nu mai pomenesc de suspendare etc.). Pai este neconstitutionala.
    Pai atunci ce Suveranitate mai e si asta ?, cand nu poti in ,,Mod Suveran" sa faci orice Lege posibila ?
    De aia insist ca, adevaratul Suveran asupra poporului Roman (si asupra altor popoare desigur), este doar Cel de Sus. Numai El poate hotara absolut orice, si sa se aplice asupra acelui popor intr-o fractiune de secunda.
    • +1 (1 vot)    
     Comment sters de user (Miercuri, 29 noiembrie 2017, 0:46)

     andipetre [anonim] i-a raspuns lui Rahan5

     • 0 (2 voturi)    
      Ai dreptate oarecum. (Miercuri, 29 noiembrie 2017, 10:39)

      Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

      Intradevar asa se intelege: in numele Suveranitatii Poporului.
      Zic oarecum, pentru ca problema de fond ramane.
      Poporul Roman nu a lasat in nici un Referendum, ca Parlamentul sa se formeze / aleaga dupa actualul sistem electoral. Deci este ilogic, sa vorbeasca acest Parlament in numele ,,Suveranitatii Poporului". Q.E.D
 • +10 (12 voturi)    
  Atentat la independenta justitiei... (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:38)

  Fanfan la tulipe [utilizator]

  Parlamentul e o institutie din Romania iar Romania si-a asumat niste angajamente internationale, in raport cu UE, US, NATO, are niste parteneriate, a renuntat voluntar la o parte din suveranitate odata cu aderarea la UE, a semnat niste conventii de combatere a coruptiei, deci da, US au tot dreptul sa ne atentioneze ca se atenteaza la independenta justitiei...Dar ce sa stie niste tradatori de tara?
 • +8 (8 voturi)    
  Asa se face (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:39)

  Cetatean002 [utilizator]

  Asa a mai zis unu si a murit de supradoza de plumb la Targoviste
 • +2 (8 voturi)    
  foarte bine. (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:40)

  uzu [utilizator]

  americanii sa se invete minte ca la urmatoarele alegeri sa nu mai stea pe cur si sa lase romania la mana prostimii. daca au metode sa intervina, sa intervina naibii.
 • +8 (10 voturi)    
  Nu presiuni (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:41)

  aniod [utilizator]

  DAR VOTUL SECRET- SA FIE SECRET.
  Prin definitie, daca e secret, nu e cu bilele la vedere>
  Adica sa nu puna Dragnea si compania presiune pe Parlament.
 • +12 (12 voturi)    
  catre hotnews (Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:46)

  nocomment [utilizator]

  nu poti sa stergi conturile postacilor de meserie .... sunt destul de clari si sunt cam 15-30 la numar... la fel cum au facut ei cu facebook...
  nu de alta, dar sunt inutili, sincer.
  as fi curios daca Hotnews ar face un interviu unor astfel de oameni... de ce nu incepeti o campanie de identificare a lor. Imi dau impresia de agenti infiltrati. Pare nedemocratic, dar se pare ca intracolo ne indreapta ei, de ce sa-i lasam?
  • +2 (2 voturi)    
   de unde stii ca au sters din ei? (Marţi, 28 noiembrie 2017, 16:56)

   peperoni [utilizator] i-a raspuns lui nocomment

   vad ca inclusiv pe articolul asta sunt majoritatea prezenti, cei cu nickuri de "meseriasi".
   eu cred ca intra in actiune la comanda doar la anumite articole, asa am observat, in functie de ce vine pe biletel , cand apare biletul, pac 10 improscari per articol.
 • +5 (5 voturi)    
  pai pe cine reprezentati voi in Parlament? (Marţi, 28 noiembrie 2017, 16:02)

  MirceaIo [utilizator]

  As vrea sa stiu pe cine reprezinta acesti indivizi in parlament. Poate pe mortii in numele carora au votat. Dragnea a fraudat alegerile, a minitit oamenii amarati promitand ca vor primi bani fara munca.
 • +5 (5 voturi)    
  pai pe cine reprezentati voi in Parlament? (Marţi, 28 noiembrie 2017, 16:02)

  MirceaIo [utilizator]

  As vrea sa stiu pe cine reprezinta acesti indivizi in parlament. Poate pe mortii in numele carora au votat. Dragnea a fraudat alegerile, a minitit oamenii amarati promitand ca vor primi bani fara munca.
 • +4 (4 voturi)    
  Dragnev si Tariceanovski (Marţi, 28 noiembrie 2017, 16:05)

  deville2010 [utilizator]

  mutati-va in republica Teleorman.Ne faceti un bine!
 • +5 (5 voturi)    
  Da? Niciun fel de presiune? dar cand ii puneti (Marţi, 28 noiembrie 2017, 16:10)

  Maniu [utilizator]

  pe slugili (sic) voastre sa voteze cu bilele la vedere cum se cheama infractorilor? Nu presiune si santaj? Hai, s-au urcat scroafele in copac si grohaie! Voi nu sunteti decit o mana de nimicuri.
 • +9 (9 voturi)    
  a trecut armata de postaci cu minusurile (Marţi, 28 noiembrie 2017, 17:07)

  adrian_c [utilizator]

  asa, ca un semn de funie ajunsa la par.

  O sa trebuiasca sa va cautati de munca in curand, ticalosilor. Zilele jupanilor vostri pesedisti sunt numarate.
 • -2 (6 voturi)    
  Multi vede,putini cunoaste! (Marţi, 28 noiembrie 2017, 17:14)

  Arting [utilizator]

  Atata zbatere in gol pentru o situatie evidenta: Romania nu are ,in general,probleme cu legile ci cu cei care le aplica! Altfel noi am adaptat legislatia autohtona la aquis-ul comunitar si am inchis si capitolul JAI pentru a fi acceptati in 2007 (cu MCV la cererea cuplului comic Basescu-Macovei!),deci legile romanesti sunt aceleasi cu care foarte democratice din Germania ,Franta sau Grecia!Dar ele sunt aplicate intr-un fel in regimul Base de catre Kovesi si in alt fel in regimul Iohannis-PSD de aceiasi Kovesi! Adica a schimbat tinta principala de la adversarii lui Base si a devenit mai "liberala",in sensul ca a dat drumul la dosare din toata clasa politica! Asa ca pot sa se strofoace si styrainii si romanii pana cand oamenii din sistemul nostru justitiar si cei de la 'law enforcement agencies" nu vor fi la nivel mediu de intransigenta ,profesionism si onwestitate al 'colegilor" din Vest,nu vom avea o justitie "oarba"ci una dupa cum bate vantul politic!
 • +6 (6 voturi)    
  cine vrea sa vorbeasca cu doi pusi sub acuzare? (Marţi, 28 noiembrie 2017, 17:18)

  area51rmc [utilizator]

  Eu am mai scris ca in art. II sectiunea a 4-a din Constitutia SUA scrie ca "Preşedintele, vicepreşedintele şi toţi funcţionarii civili ai Statelor Unite vor fi destituiţi din funcţie în caz de punere sub acuzare şi condamnare pentru trădare, corupţie şi alte crime şi delicte majore".
  Punerea sub acuzare (adica trimiterea in judecata din dreptul procesual roman) este un lucru foarte serios, pentru ca el implica calitatea de inculpat.
  legea romana spune ca inculpatul e persoana impotriva careia s-a pus in miscare actiunea penala.
  Actiunea penala se pune in miscare când procurorul constată că "există probe din care rezultă că o persoană a săvârşit o infracţiune" (art. 309 alin. 1 CPP).

  Si Dragnea si Tariceanu sunt inculpati ... deci impotriva lor exista PROBE care atesta savarsirea de infractiuni, iar judecata va stabili daca vor fi condamnati sau achitati.

  Prin urmare, in acest moment, SUA ar fi putut emite un comunicat cu mult mai direct fara sa se puna in discutie respectarea normelor diplomatice, pentru ca in acest moment reprezentantii SUA sunt nevoiti sa vorbeasca cu 2 inculpati, adica cu 2 persoane fata de care exista probe ca au savarsit infractiuni. Nici nu conteaza daca vor fi condamnati sau achitati, conteaza ca, DUPA LEGEA ROMANA, sunt persoane cu privire la care exista probe de comitere a unor infractiuni.
  Iar dezbaterea legilor justitiei sub autoritatea a 2 inculpati pune in discutie insasi legitimtatea demersului, oricat ar fi el de serios si de corect.
  NU POT FI FACUTE REFORME IN JUSTITIE DE 2 INCULPATI, pentru ca asta este imoral, nelegitim si incalca orice principiu al unui stat de drept.

  Deci comunicatul SUA e mult prea bland fata de cat ar fi trebuit sa fie!
  • -2 (4 voturi)    
   prezumtia de nevinovatie (Marţi, 28 noiembrie 2017, 18:36)

   savatuf [utilizator] i-a raspuns lui area51rmc

   Preşedintele, vicepreşedintele şi toţi funcţionarii civili ai Statelor Unite vor fi destituiţi din funcţie în caz de punere sub acuzare şi CONDAMNARE pentru trădare, corupţie şi alte crime şi delicte majore".
   Vezi ca ti-a scapat un cuvint din argumentatie. Cum adica nu conteaza ca nu e condamnat ...pentru ca "fapta nu exista ". Vezi daia trebuie modificate legile ca sa fim "condamnati" de judecatori si nu de procurori ca pe vremea comunistilor.
  • +3 (3 voturi)    
   Scrisoarea de raspuns prezinta "greutatea" (Marţi, 28 noiembrie 2017, 21:43)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui area51rmc

   semnaturii a doi penali (unul care inca nu a scapat de pericolul recidivei, altul, inculpat pt o infractiune grava pt ca este indreptata impotriva justitiei).

   PS. Si inca ceva : prezumtia de nevinovatie, nu poate avea vreo greutate in politica, atata vreme cat impotriva politicienilor nu functioneaza nici macar prezumtia de moralitate !
 • +3 (3 voturi)    
  Tradatori de tara (Marţi, 28 noiembrie 2017, 17:59)

  EU_e_cu_noi [utilizator]

  Astia ne scot din EU si NATO in 2 secunde ca sa-si salveze pielea.

  Ce garantii pot oferi acesti hoti ca alegerile din 2016 nu au fost viciate ?
  Ce garantii pot oferi acesti hoti ca intrarea in Parlament a unei adevarte opozitii va fi posibila la urmatoarele alegeri ? Trebuie sa marim presiunea pe toate caile ca acesti impostori sa demisioneze din functii.
  Sunt o rusine pentru Romania si o jignire pentru toti cei care au luptat pentru aceasta tara !
 • +3 (3 voturi)    
  Simtiti? (Marţi, 28 noiembrie 2017, 18:10)

  kingfisher [utilizator]

  Cum creste tensiunea? Hai cu scanteia!
 • -1 (3 voturi)    
  patrioti (Marţi, 28 noiembrie 2017, 18:17)

  savatuf [utilizator]

  Daca nu v-a placut mesajul Parlamentului sau al lui Predoiu, vedeti mesajul OFICIAL al ambasadei Angliei mai patriotilor. Ati vazut cum in plin brexit UK face apel la MCV ca sa mai dreaga busuiocul , parca il vad pe Blair cum gaseste armele de distrugere in masa ale lui Sadam. E nasol cand vezi ca UNII isi pierd rabdarea si uita de diplomatie ca sa nu zic de respect reciproc si incep sa dea ordine. Daca tot ne plac achizitiile de armament intreb si eu ca prostul cum se RESPECTA LEGEA OFFSETULUI comparativ cu ce a facut Polonia mai iubitorilor de lege si de tara. Nu vreti sa-l intrebati pe Teo Peter cu sa fie legile anticoruptie mai deontologilor iubitori de Behteli.
  • +3 (3 voturi)    
   "strins uniti" in jurul lui Dragnea! Ciordache! (Marţi, 28 noiembrie 2017, 19:33)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui savatuf

   Nicolicea si restul patrihotilor!
 • +4 (4 voturi)    
  Cand slugarnici, cand aproape amenintatori, (Marţi, 28 noiembrie 2017, 20:16)

  Susufler0 [utilizator]

  cand jegosi, cand aproape santajisti !

  Le-au incercat pe toate in Scrisoare Dinti de Grebla cu Tampiceanu, ca sa-si aleaga americanii ce vor !

  PS. Asta arata lipsa de clasa, adica gandire de fiu de militian si respectiv de manechin de Apaca, mutat dupa 90 in centru, pe Magheru !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by