Comisia Europeana continua sa urmareasca indeaproape dezbaterea din Parlamentul Romaniei privind legile justitiei, a declarat marti pentru HotNews.ro un purtator de cuvant al executivului comunitar.

Uniunea EuropeanaFoto: AGERPRES

"Comisia continua sa urmareasca indeaproape dezbaterea din Parlamentul Romaniei. Am transmis pozitia noastra cu privire la importanta unei justitii independente, in ultimul raport MCV si am subliniat valoarea opiniei Comisiei de la Venetia in contactele noastre bilaterale cu autoritatile romane, precum si in rapoartele din Mecanismul de Cooperare si Verificare pe Justitie" - a declarat un purtator de cuvant al CE, pentru HotNews.

Intrebat daca procesul de modificare a legilor justitiei prezinta anumite riscuri legate de statul de drept in Romania si daca s-ar putea ajunge in situatia ca Romaniei sa i se blocheze accesul la fondurile europene din acest motiv, purtatorul de cuvant a precizat ca executivul european ¬nu se implica in speculatii¬.

"Vom continua sa urmarim indeaproape acest proces", a completat el.

Referitor la manifestatiile de duminica din Bucuresti si alte mari orase ale Romaniei, purtatorul de cuvant al CE a spus ca "protestele publice fac parte din fiecare democratie", dar Comisia nu are un mesaj anume catre protestatari.