Editura Diana, care a publicat auxiliarul didactic intitulat "Domeniul Limba si Comunicare", ce se adreseaza copiilor de 5-6 ani, ii raspunde ministrului Educatiei, dupa ce Liviu Pop a acuzat editura ca ar fi folosit sigla Ministerului fara ca auxiliarul editat de ea sa fi fost avizat. Editura a transmis ca a primit avizul MEN cu nr. 2232/iunie 2017 pentru editarea caietului educational "Domeniul Limba si Comunicare, 5-6 ani" si ii solicita lui Liviu Pop sa isi ceara scuze public, scrie ziarul Adevarul.

"Ministerul Educatiei Nationale nu a avizat acest auxiliar pe care il regasim in unele unitati scolare. Apare pe coperta Avizat Ministerul Educatiei Nationale 2017. Am dispus departamentului juridic al ministerului sa sesizeze organele abilitate. Le reamintesc tuturor cadrelor didactice, elevilor si parintilor: Art. 69 alin (1) din Legea Educatiei Nationale: "In unitatile de invatamant de stat sau particulare se utilizeaza manuale scolare si alte auxiliare didactice aprobate de Ministerul Educatiei Nationale", scrisese Liviu Pop pe pagina sa de Facebook pe data de 20 noiembrie.

Reactia editurii Diana la afirmatiile lui Liviu Pop (sursa: portalinvatamant.ro):

Domnului ministru al Educatiei Nationale, Liviu Marian Pop

Editura Diana a observat cu surprindere postarea pe pagina dumnneavoastra oficiala de Facebook, fara o consultare prealabila a conducerii societatii noastre, a unei coperte a caietului educational "Domeniul Limba si Comunicare, 5-6 ani", postare insotita de un comentariu nedocumentat.

Fata de cele mentionate de dummneavoastra, va invederam ca Editura Diana a primit avizul MEN cu nr. 2232/iunie 2017 pentru editarea caietului educational "Domeniul Limba si Comunicare, 5-6 ani" (document pe care l-am anexat acestui raspuns), care se regaseste in procesul verbal cu nr. 2232 din iunie 2017, la pozitia 6 (din 9 produse educationale aprobate), semnat si stampilat de catre Secretarul de Stat, membrii Comisiei de Evaluare, Directorul General DGEMiP, Directorul DM, Inspectorul General DGEMiP si consilierul DM.

Va solicitam, de asemenea, sa cereti scuze public Editurii Diana pentru postarea dumneavoastra incriminatoare si sa va reamintiti faptul ca Editura Diana a fost mentionata ca un exemplu de bune practici (editori de buna-credinta) alaturi de putinele edituri din Romania, in documentul din februarie 2017 (Lista auxiliarelor didactice avizate de MEN), la care dumneavoastra ati facut referire in repetate randuri in conferintele de presa.

Cele 97 de avize de aprobare MEN, insumand peste 300 de titluri publicate la Editura Diana, dovedesc buna noastra credinta si corectitudinea in relatiile institutionale cu MEN.

Cu tot respectul datorat demnitatii publice pe care cu onoare o indepliniti, va reamintim ca acest caiet educational a fost editat si tiparit pana la data de 09.08.2017, cand s-a emis ordinul OM cu nr. 4576 (nepublicat in Monitorul Oficial).

Mentionam ca dupa data de 09.08.2017 nu am mai editat si tiparit produse educationale noi care, din punctul dumneavoastra de vedere, ar intra sub incidenta Ordinului nr. 4576.

Pentru rezolvarea pe cale amiabila a acestei situatii, va solicitam in scris si ferm sa retrageti imediat aceasta postare si sa nu mai difuzati informatii false si nereale.

Spre deosebire de zona invatamantului primar, gimnazial si liceal, unde aveti obligatia constitutionala de a fumiza manuale gratuite, acest material are adresabilitate catre zona invatamantului prescolar, care nu este in categoria invatamantului obligatoriu si pentru care nu exista manuale gratuite furnizate de Minister. In virtutea acestui fapt incontestabil, Editura Diana nu poate fi asociata niciodata cu sintagma "baronii manualelor".