Presedintele Comisiei parlamentare de control aL SRI, Claudiu Manda, a spus luni ca cel mai probabil va cere demisia generalului SRI Dumitru Dumbrava, dupa audierea acestuia.

Claudiu MandaFoto: Agerpres

“Vom avea maine sedinta de comisie. O sa discutam aspectele spuse de domnul Dumbrava. Probabil ca-i vom cere demisia, pentru ca nu putem continua discutia cu domnul Dumbrava din functie de secretar general al SRI”, a spus Manda.

Generalul SRI Dumitru Dumbrava a spus, miercuri, la audierile din Comisia parlamentara de control al SRI ca o cunoaste pe procurorul DNA Alexandra Lancranjan si ca a colaborat cu ea, negand insa ca ar fi ajutat-o in cariera, a declarat presedintele comisiei, senatorul Claudiu Manda. El a precizat ca Dumbrava a fost intrebat la audieri si despre campul tactic, despre legaturile cu sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, sau cu fosta sefa a DIICOT Alina Bica, potrivit news.ro.

Presedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activitatii SRI, Claudiu Manda, a afirmat, saptamana trecuta, ca generalul SRI Dumitru Dumbrava sustine ca in intalnirile sale cu Laura Codruta Kovesi, din perioada in care ocupa functia de procuror general, aveau ca tema, preponderent, mandatele de securitate nationala.

"A fost intrebat daca se vedea cu doamna Kovesi si discutau despre dosare, asa cum ne-a spus domnul general Iliescu. Opinia domnului Dumbrava a fost ca s-a intalnit de destul de multe ori cu doamna Kovesi, mai ales in perioada in care era procuror general, nu procuror-sef DNA, ca discutau mai degraba despre mandatele de securitate nationala si ca nu a avut niciodata vreo discutie despre dosare in sensul spus de domnul general Iliescu, cum ca ar fi stabilit cine sa fie din cadrul SRI care sa lucreze in acel dosar, cine din cadrul DNA care sa lucreze la acel dosar si eventual cine sa fie dintre judecatori la care sa ajunga dosarul", a declarat Manda miercuri dupa ce generalul SRI Dumitru Dumbrava a fost audiat de Comisia parlamentara pentru controlul activitatii SRI.