Social democratul Adrian Năstase, fost premier al României (2000 – 2004), împreună cu cei trei grei ai politicii PSD-iste din perioada respectivă, Ioan Rus, Vasile Dâncu și Vasile Pușcaș (catalizatori ai cunoscutei sintagme ”Grupul de la Cluj”) au fost prezenți duminica seara în formație completă la concertul Filarmonicii de Stat Transilvania, dedicat Zilei Naționale a României.

Grupul de la ClujFoto: Actual de Cluj

Politicienii au aplaudat minute în șir prestația artiștilor de pe secena Sălii „Auditorium Maximum”. De la eveniment nu au lipsit nici politicienii clujeni liberali cu care fostul ministru Ioan Rus s-a aflat mereu în relații de amiciție: primarul Emil Boc, senatorul Marius Nicoară, dar și alți reprezentanți și lideri din administrația locală, precum și importanți oameni de afaceri.

Concertul Orchestrei Filarmonicii Transilvania de aseară (cu pianista Aleaxandra Dariescu și dirijorul Gabriel Bebeșelea) reprezintă un promo pentru deschiderea Centenarului Marii Uniri și a fost organizat cu sprijinul Fundației Transilvania Leaders, în care sunt implicați mai mulți profesori universitari, medici, artiști și oameni de afaceri clujeni. Ioan Rus este membru în Consiliul Director și a explicat pentru Actual de Cluj că Fundația și-a fixat un obiectiv principal, de a sprijini evenimentele majore dedicate Centenarului României și de a promova valorile Transilvaniei și la nivel internațional. Fundația Transilvania Leaders este coordonată de fostul rector al UMF Cluj, Marius Bojiță.

Citeste tot articolul pe ActualdeCluj.ro