Meteorologii au emis sambata seara o avertizare cod galben de ceata pentru mai multe zone din noua judete ale tarii, dar si pentru municipiul Bucuresti, fiind anuntata ceata densa ce va scadea vizibilitatea chiar si sub 50 de metri. In unele zone se va semnala, de asemenea, burnita.

Ceata densaFoto: pexels.com

Potrivit meteorologilor, sambata, de la ora 19.15 pana la ora 23.00, se va semnala ceata ce determina scaderea vizibilitatii, local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri, citeaza News.ro.

Avertizarea cod galben vizeaza intreg teritoriul judetelor Ilfov, Ialomita, Teleorman, Giurgiu si Calarasi, dar si zonele joase din judetele Prahova, Arges si Dambovita.

In unele zone, trecator se va semnala burnita.

Potrivit meteorologilor, fenomenul va fi in extindere si se va manifesta inclusiv pe drumurile nationale si europene.

De asemenea, de la ora 21.00 au intrat sub cod galben de ceata si localitatile Campia Turzii, Huedin, Turda, Aghiresu, Aiton, Calarasi, Capusu Mare, Ceanu Mare, Ciurila, Cojocna, Feleacu, Floresti, Garbau, Gilau, Izvoru Crisului, Luna, Manastireni, Mihai Viteazu, Petrestii de Jos, Ploscos, Sancraiu, Sandulesti, Savadisla, Tritenii de Jos, Tureni, Viisoara, din judetul Cluj.

In plus, pana la miezul noptii se va afla sub incidenta unei avertizari meteorologice si municipiul Bucuresti. Si in Capitala se va semnala burnita, iar fenomenele se vor manifesta indeosebi la periferia orasului.

Potrivit politistilor, din cauza cetii dense, vizibilitatea este scazuta pe mai multe artere din tara, circulandu-se cu dificultate.

Anterior, Centrul Infotrafic a anuntat ca circulatia rutiera pe Autostrada Bucuresti - Ploiesti se desfasoara cu dificultate din cauza cetii, iar politistii recomanda prudenta la volan.