Un barbat din Tulcea este anchetat dupa ce a amenintat cu toporul un echipaj al Politiei de Frontiera care urmarise un sofer fara permis. Acesta circula cu o masina neinmatriculta si a refuzat sa opreasca la somatiile oamenilor legii, relateaza News.ro.

Potrivit unui comunicat al Garzii de Coasta, cu o zi in urma un echipaj al Sectorului Politiei de Frontiera Tulcea a somat sa opreasca pentru control un autoturism Mercedes, cu numere de inmatriculare provizorii. Soferul masinii a ignorat semnalele politistilor de frontiera si a continuat deplasarea in viteza, fapt pentru care oamenii legii au pornit in urmarirea autoturismului, reusind sa-l opreasca dupa aproximativ 100 de metri.

Cu ocazia legitimarii, barbatul aflat la volanul autoturismului a prezentat o carte de identitate si un permis de conducere care, in urma verificarilor, a rezultat ca nu ii apartineau. Pe timpul legitimarii, din curtea imobilului in fata caruia se afla oprit autoturismul a iesit un barbat care s-a indreptat catre unul dintre politistii de frontiera adresand injurii si amenintandu-l cu un topor. Colega din echipaj a politistului de frontiera a intervenit, blocand atacul barbatului, care a fost imobilizat imediat de cei doi politisti.

In urma verificarilor, politistii de frontiera au stabilit ca soferul masinii, in varsta de 29 de ani din judetul Tulcea, nu are permis de conducere, iar numerele de inmatriculare ale autovehiculului sunt expirate din data 12 octombrie 2017. Barbatul care a iesit din imobiul este ruda cu tanarul aflat la volanul masinii, are 32 de ani si este tot din judetul Tulcea.

Tanarul care conducea autoturismul este cercetat pentru punere in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu are permis de conducere. Celalalt barbat este anchetat pentru ajutor dat faptuitorului in scopul impiedicarii sau ingreunarii cercetarilor intr-o cauza penala, tragerii la raspundere penala, exercitarii unei pedepse sau masurii privative de libertate si "amenintarea savarsirii nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directa, lovirea sau alte violente, vatamarea corporala, lovirii sau vatamarile cauzatoare de moarte ori omorul, savarsite impotriva unui functionar public care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu sau in legatura cu exercitarea acestor atributii".