Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, le transmite politicienilor romani ca nu au ce sa caute la Chisinau sa faca politica. "Frati, frati, dar branza e cu bani. Stati acasa, veniti in ospetie", a spus Dodon, care l-a criticat din nou pe fostul presedinte Traian Basescu, scrie Deschide.md.

Igor DodonFoto: Facebook / Igor Dodon

Intr-o interventie live pe reteua de socializare ok.ru, Dodon si-a exprimat dezaprobarea fata de vizitele dese pe care Traian Basescu le face in Republica Moldova, potrivit news.ro.

"Nu aveti ce sa umblati pe aici (catre politicienii romani - n.r.) cum umbla Basescu acesta prin sate. Mare erou, l-au fugarit de la dansul din tara si a venit sa ne faca noua aici politica", a acuzat Igor Dodon.

El a facut referire la Traian Basescu cand a fost rugat sa comenteze relatia cu Romania, spunand ca are o singura problema cu autoritatile de la Bucuresti - unionistii.

"I-am expediat presedintelui Iohannis o invitatie sa vina intr-o vizita oficiala in Republica Moldova. Deocamdata, nu am primit raspuns. Noi cu romanii nu avem niciun fel de probleme, cu exceptia uneia: ca ei ii sustin pe unii de acolo, unionistii, care vor sa distruga statalitatea noastra. La acest capitol, niciodata nu vom gasi compromis. Frati, frati, dar branza e cu bani. Stati acasa, veniti in ospetie. Chiar l-am servit pe ambasadorul Romaniei cu vin de-al meu de acasa. Veniti la mine in beci, va servesc cu un pahar de vin, cu mamaliga daca vreti, dar stati acasa", a declarat presedintele Republicii Moldova.