Presedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat marti seara la Directia Nationala Anticoruptie, unde a fost chemat pentru a i se aduce la cunostinta masura instituirii sechestrului pe bunuri in dosarul Tel Drum, in care este urmarit penal. Liderul PSD a fost asteptat in fata DNA de zeci de persoane - atat sustinatori, membri PSD, printre care deputatii Marian Neacsu si Catalin Radulescu, cat si contestatari, care l-au huiduit si i-au strigat "Demisia". Dragnea a stat doar jumatate de ora in sediul DNA, la iesire fiind din nou huiduit. El nu a facut nicio declaratie presei.

Liviu Dragnea a iesit de la DNAFoto: Captura Digi 24

UPDATE 17:58 Liviu Dragnea a parasit sediul DNA, dupa circa o jumatate de ora, fara a face declaratii. El a reusit cu greu sa isi faca loc prin multimea de oameni din fata DNA, flancat de jandarmi. Contestatarii l-au huiduit din nou, iar unii dintre sustinatori l-au aplaudat

UPDATE 17:30: Dragnea a ajuns la DNA. In fata sediului Directiei Anticoruptie s-a creat imbulzeala, pe langa jurnalisti, jandarmi si sustinatori ai liderului PSD aflandu-se si mai multi contestatari, care l-au huiduit si au scandat "Demisia, demisia!"

*****

Sustinatori ai lui Dragnea la DNA

Sustinatori ai lui Dragnea la DNA

Foto: Captura Antena 3

Cateva zeci de sustinatori s-au adunat marti seara in fata sediului DNA, unde este asteptat sa soseasca seful PSD, Liviu Dragnea.

Printre cele circa 30 de persoane din fata DNA sunt si parlamentari PSD, intre acestia secretarul general al PSD, deputatul Marian Neacsu, care a declarat ca "o suma de colegi" ai lui Liviu Dragnea "au simtit nevoia sa vina aici".

Un alt PSD-ist prezent este deputatul Catalin Radulescu.

Marian Neacsu a sustinut ca nu Liviu Dragnea le-a cerut sa vina sa-l sustina la DNA.

"In primul rand, vreau ca asta sa nu fie tratata ca o actiune de partid. Aici sunt o suma de colegi care au simtit nevoia sa vina aici. Nu se face pe baza de convocator prezenta aici", a spus Neacsu.

"Cred ca pentru orice persoana din Romania care este chemata la un for represiv, cum este DNA-ul, este un moment dificil si Liviu Dragnea este camaradul si tovarasul nostru. Suntem prezenti aici pentru sustinerea domnului Liviu Dragnea. (...) Suntem pe trotuarul asta foarte pasnici, foarte seriosi, asa cum este intregul nostru partid si asteptam ca in momentul in care Liviu Dragnea soseste aici sa vada ca el este sustinut de un numar important de membri de partid", a mai spus Neacsu, potrivit Agerpres.

Si in urma cu o saptamana, cand Liviu Dragnea s-a prezentat in fata procurorilor anticoruptie pentru a fi anuntat ca a fost pus sub urmarire penala in dosarul Tel Drum, zeci de membri marcanti ai PSD s-au strans la DNA pentru a-l sustine pe liderul partidului.

In fata DNA au fost mobilizati, la fel cum s-a intamplat si in 13 noiembrie, si un numar mare de jandarmi, aproximativ 20 - potrivit unui reprezentant al acestora, care le-a declarat jurnalistilor ca fortele de ordine sunt prezente pentru "asigurarea masurilor pentru a intra demnitarul in interior". El le-a cerut ziaristilor sa lase libera intrarea.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat anterior marti, la Parlament, ca va merge azi la DNA. Intrebat de ziaristi daca se va duce la Directia Nationala Anticoruptie, Dragnea a raspuns: "O sa merg azi. Merg sa iau in primire sechestrul. Urmeaza probabil sechestrul pe viata".

Potrivit televiziunilor de stiri, mai multi suspecti din dosarul Tel Drum ar fi fost chemati astazi la DNA pentru a fi instiintati, conform procedurii, ca li s-a pus sechestru pe avere.

Intrebat de ziaristi despre acuzatiile procurorilor, Dragnea a mai spus: "Aflati de la DNA, pentru ca va da toate informatiile. Nu am cu ce sa fiu santajat. Nu DNA e cea mai importanta institutie din Romania, ci Parlamentul".

Citeste mai multe despre dosarul Tel Drum: