Doi barbati care ar fi importat, detinut si utilizat dispozitive hardware pentru falsificarea cardurilor bancare au fost arestati pentru 30 de zile, dupa ce unul dintre ei a fost prins in timp ce incerca sa urce intr-un avion pentru a ajunge in Peru, in bagajele lui fiind gasite echipamente de tip skimming, precum camere video miniaturale destinate capturarii codurilor PIN.

Politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate Galati si ai Directiei Operatiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au organizat sambata o actiune pentru depistarea unui barbat de 36 de ani, din judetul Vaslui, suspectat de fraude informatice, potrivit unui comunicat transmis luni de Politia Judeteana Galati si citat de News.ro.

Barbatul a fost prins pe Aeroportul International Iasi, in timp ce se pregatea sa se imbarce intr-o cursa cu destinatia intermediara Madrid, vrand sa ajunga in Lima - Peru. Asupra acestuia si in bagajul de cala au fost gasite echipamente de tip skimming, precum camere video miniaturale destinate capturarii codurilor PIN, dar si alte dispozitive electronice pentru compromiterea ATM-urilor.

In aceeasi zi, au fost facute cinci perchezitii in municipiile Galati, Iasi si Vaslui. In urma acestora, au fost ridicate si alte echipamente destinate compromiterii ATM-urilor si fraudarii cartilor de credit, sisteme informatice si medii de stocare a datelor informatice. De asemenea, au fost ridicate carduri bancare fraudate, pe care ar fi fost inscrise datele unor instrumente de plata electronica emise de institutii bancare rezidente in Franta, Statele Unite ale Americii, Irlanda, Japonia si Israel.

Anchetatorii au stabilot ca, in perioada septembrie-noiembrie, barbatul din Vaslui, impreuna cu un alt barbat de 41 de ani, din Galati, ar fi importat, detinut si utilizat dispozitive hardware, pentru falsificarea cardurilor bancare.

Cei doi au fost dusi la Tribunalul Galati, care a dispus arestarea preventiva a acestora, pentru 30 de zile.