Opt judete - Cluj, Salaj, Satu Mare, Bistrita-Nasaud, Maramures, Sibiu, Mures si Bihor - se afla sub avertizare cod galben de ceata, vineri dimineata, vizibilitatea scazand local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri. Centrul Infotrafic al Politiei Romane a informat ca la aceasta ora circulatia se desfasoara in conditii de ceata pe multe dintre arterele rutiere importante, potrivit news.ro.

Avertizarea cod galben emisa de Administratia Nationala de Meteorologie este in vigoare pana la ora 10.00 pentru zona joasa a judetelor Cluj, Salaj, Satu Mare, Bistrita-Nasaud si Maramures.

Judetele Sibiu, Mures si Bihor sunt sub cod galben de ceata pana la ora 11.00.

In acest interval, se va semnala ceata care determina reducerea vizibilitatii local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri.

In judetul Sibiu, sunt afectate localitatile Sibiu, Miercurea Sibiului, Ocna Sibiului, Saliste, Apoldu de Jos, Cristian, Ludos, Selimbar, Sura Mare si Sura Mica, iar in judetul Mures - Targu Mures, Iernut, Ludus, Sarmasu, Tarnaveni, Ungheni, Acatari, Adamus, Atintis, Bahnea, Band, Bogata, Ceuasu de Campie, Coroisanmartin, Corunca, Craciunesti, Cristesti, Cucerdea, Cuci, Ganesti, Gheorghe Doja, Grebenisu de Campie, Iclanzel, Livezeni, Madaras, Mica, Mihesu de Campie, Ogra, Panet, Papiu Ilarian, Pogaceaua, Raciu, Sancraiu de Mures, Sangeorgiu de Mures, Sanger, Sanpaul, Sanpetru de Campie, Santana de Mures, Saulia, Sincai, Suplac, Taureni si Zau de Campie.

In judetul Bihor, avertizarea cod galben vizeaza localitatile Marghita, Sacueni, Valea lui Mihai, Abram, Abramut, Balc, Boianu Mare, Brusturi, Buduslau, Cherechiu, Chislaz, Ciuhoi, Curtuiseni, Derna, Diosig, Popesti, Rosiori, Salacea, Salard, Sarbi, Simian, Spinus, Suplacu de Barcau, Tamaseu, Tarcea, Tauteu si Viisoara.

Centrul Infotrafic al Politiei Romane a informat ca la aceasta ora circulatia se desfasoara in conditii de ceata pe multe dintre arterele rutiere importante, intre care autostrada A3 Turda - Gilau. Soferii sunt sfatuiti de politisti sa reduca viteza, sa mareasca distanta de siguranta fata de vehiculele din fata, sa foloseasca luminile de intalnire ziua pe toate categoriile de drumuri si sa nu faca manevre riscante in trafic.