Mass-media nord-coreene au indreptat din nou miercuri tirul criticilor asupra lui Donald Trump, pe motiv ca presedintele american ar fi proferat insulte la adresa liderului Coreii de Nord, Kim Jong-Un, relateaza France Presse, citata deAgerpres.

Intr-un editorial, ziarul nord-coreean Rodong Sinmun il ataca cu furie pe presedintele american, care a evocat saptamana trecuta in fata Adunarii Nationale (parlamentul) de la Seul o 'dictatura cruda' in Coreea de Nord, afirmand ca acesta merita pedeapsa cu moartea si acuzandu-l de lasitate pentru ca a renuntat sa mearga la frontiera intercoreeana ( Zona Demilitarizata /DMZ/).

Trump a efectuat o vizita in Coreea de Sud in cadrul turneului sau maraton in Asia, care a vizat in mare masura stimularea puterilor regionale pentru a creste presiunea impotriva programelor nuclear si balistic ale regimului de la Phenian.

'Cea mai grava crima pentru care nu poate fi niciodata iertat este ca a indraznit sa submineze demnitatea liderului suprem (nord-coreean) intr-un mod nociv', scrie ziarul.

'El trebuie sa stie ca este doar un criminal hidos condamnat la moarte de poporul coreean', conform aceluiasi organ de presa de la Phenian.