Premierul Mihai Tudose afirma ca a avut o intalnire cu managerul general al Coca-Cola, presedinte AmCham, Jaak Mikkel, care i-a dat asigurari ca nu vor fi scaderi salariale in urma transferului contributiilor, potrivit news.ro.

"Am avut astazi o intalnire cu managerul general al Coca-Cola HBC Romania si presedinte al Camerei de Comert Americane in Romania (AmCham), Jaak Mikkel. Acesta mi-a dat asigurari ca nu vor exista scaderi salariale ca urmare a transferului contributiilor sociale", scrie Tudose pe Facebook.

In opinia sa, "faptul ca o mare companie precum Coca-Cola a inteles ca transferul contributiilor reprezinta o oportunitate pentru a-si fideliza angajatii este inca o dovada ca nu traim in realitati paralele, asa cum reclama unii sindicalisti si ca aceasta masura va conduce la o economie sanatoasa".

Coca-Cola are in Romania peste 1500 de angajati, iar indirect sustine 19.900 de locuri de munca, aducand 448 de milioane de euro pentru economia romaneasca, precizeaza premierul.

Joi, la o zi dupa adoptarea modificarilor la Codul Fiscal, inclusiv a deciziei de trecere a contributiilor de la angajator la angajat, o alta mare companie, Kaufland, a anuntat ca angajatii sai nu vor fi afectati de aceste masuri.

Kaufland Romania a anuntat joi seara ca preia contributiile aferente angajatorului in salariul brut al angajatului, ca urmare a modificarilor legislative, incepand cu data de 1 ianuarie 2018, astfel incat angajatii vor avea un salariu net mai mare, in medie cu 1,5%.

Si atunci premierul a reactionat, spunand ca apreciaza ca oamenii de buna-credinta si liderii de sindicat nu s-au lasat pacaliti de Bogdan Hossu, transformat in liderul sindical al bancherilor si al unor oameni de afaceri care vor sa scoata bani din tara fara sa plateasca impozite statului roman.