Preotul din comuna galateana Schela care duminica seara, baut fiind, a accidentat mortal un barbat de 49 ani si a fugit de la locul faptei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, informeaza surse judiciare, citate de Agerpres.

Potrivit acestora, magistratii Judecatoriei Galati au admis propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile formulata de procurori pe numele preotului, sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa, conducere sub influenta alcoolului si parasirea locului accidentului.

Decizia instantei nu este definitiva si poate fi contestata.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Galati, preotul Danut Hohota, de 44 ani, fusese retinut pentru 24 de ore, dupa ce, duminica seara, a accidentat mortal cu autoturismul la volanul caruia se afla un barbat de 49 ani, din Schela, care se deplasa pe partea dreapta a DJ251K.

",Conducatorul auto a parasit locul accidentului, dar politistii l-au identificat, fiind vorba despre un barbat de 44 ani, din comuna Schela. Testat cu aparatul Dragger s-a stabilit ca acesta avea o alcoolemie de 1,34 mg/l alcool pur in aerul expirat", se precizeaza in comunicat.

Pe de alta parte, Biroul de presa al Arhiepiscopiei Dunarii de Jos a anuntat printr-un comunicat ca preotul Danut Hohota a fost suspendat din functie pe toata perioada desfasurarii cercetarilor de catre autoritatile in drept.

"In baza prevederilor canonice si ale art. 63, alin. (2) din Regulamentul Autoritatilor Canonice Disciplinare si al Instantelor de Judecata ale Bisericii Ortodoxe Romane, preotul in cauza este suspendat din functie pe toata perioada desfasurarii cercetarilor de catre autoritatile in drept, urmand ca dupa finalizarea acestora, sa fie luate masurile ce se impun", informeaza comunicatul.