Inspectoratul Scolar Judetean Prahova face verificari, dupa ce doi elevi de clasa a VII-a de la Colegiul National "Alexandru Ioan Cuza" din Ploiesti au fost tunsi de catre o profesoara. Ancheta a fost demarata in urma unor sesizari depuse de catre Colegiul Judetean al Elevilor Prahova si un ONG, scrie News.ro.

Inspectorul scolar general adjunct din Prahova, Horia Toma, a declarat, luni, pentru News.ro, ca institutia a primit doua sesizari, una din partea Colegiul Judetean al Elevilor Prahova si una din partea unei organizatii, in care este solicitata o verificare la Colegiul National "Alexandru Ioan Cuza" din Ploiesti, dupa ce un deputat USR a scris pe Facebook ca doi elevi au fost tunsi de o profesoara in incinta unitatii.

Luni, incidentul a fost confirmat, atat de catre conducerea Colegiului, cat si de catre profesoara vizata, care lucreaza de 27 de ani in unitate, ambele sustinand, insa, ca a fost vorba despre o incercare de a-i determina pe elevi sa respecte regulamentul.

Directorul Colegiul National "Alexandru Ioan Cuza" din Ploiesti, Rodica Popescu, a declarat jurnalistilor ca totul s-a petrecut in timp ce toti elevii, inclusiv cei doi, se distrau.

"Este fals ca au fost tunsi. Nu au fost tunsi in spatiul insitutiei, ci doar s-a facut referire la ce inseamna sa fii tuns si cine face acest lucru. Doamna diriginta, din primele noastre informatii, a primit o foarfeca de la un copil. Fara sa fie bruscati, amenintati, de buna voie si intr-o veselie a clasei. copiii au acceptat sa li se taie un pic din par, sa demonstreze doamna diriginta ca nu e frizer, ca nu stie sa tunda si ca ei ar trebui sa se tunda la frizer. In clasa era veselie, bucurie", sustine directoarea scolii.

Aceasta afirma ca regulamentul scolar a fost adus la cunostinta elevilor si a parintilor si a fost asumat, iar acesta prevede ca lungimea parului la baieti sa fie de cinci centimetri.

La randul sau, profesoara vizata, Magdalena Vasile, sustine ca niciunul dintre cei doi elevi de clasa a VII-a nu a fost traumatizat.

¬M-am apropiat de elevul Ionita, el a fost cel mai apropiat de mine, nu a fost in niciun fel impotriva apropierii mele de el, din partea din spate am luat intre varful degetelor o mica suvita din care am taiat, intr-adevar, sa fie zece firisoare de par, pe o lungime de un centimetru ¬ un centimetru si jumatate. Suvita pe care i-am pus-o pe caiet, in asa fel incit sa vada ca nu a fost tuns, traumatizat, agresat. A fost tot timpul de acord, a ras, sa spunem, de ceea ce se intampla. In niciun caz intentia mea nu a fost denigratoare la adresa copiilor¬, povesteste profesoara.

Aceasta afirma ca presa a exagerat cu privire la situatia creata.

Deputatul de Prahova Dan Radulescu scrie pe Facebook ca un prieten i-a povestit cum fiul sau si un alt elev au fost tunsti de o profesoara in timpul orelor, la Colegiul National ¬Alexandru Ioan Cuza¬ din Ploiesti. Intamplarea prezentata de Dan Raduelscu este confirmata de mai multi martori, care spun insa ca profesoara a taiat ¬mai putin de un centimetru dintr-o suvita¬ a parului celor doi copii.