Un preot in varsta de 44 de ani din comuna galateana Schela a fost retinut, dupa ce, duminica seara, a lovit mortal cu masina un barbat de 49 de ani care se deplasa pe marginea unui drum din localitate, apoi a parasit locul accidentului, politistii stabilind ca preotul avea o alcoolemie de 1,34 miligrame alcool in aerul pur expirat, relateaza News.ro.Acesta a fost suspendat ulterior din functie.

"(...) preotul in cauza este suspendat din functie pe toata perioada desfasurarii cercetarilor de catre autoritatile in drept, urmand ca dupa finalizarea acestora sa fie luate masurile ce se impun. Avand in vedere situatia creata, ne exprimam regretul profund pentru pierderea vietii persoanei accidentate si incredintam familia indoliata de sprijinul spiritual si material, precum si de intreaga noastra compasiune, rugandu-l pe Dumnezeu sa ne apere pe toti de astfel de grave incercari", arata Arhiepiscopia Dunarii de Jos.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Galati, Crina Dragu, a declarat, luni, ca un accident mortal a avut loc duminica seara pe raza comunei Schela.

"Un barbat, de 49 de ani, din Schela, in timp ce se deplasa pe partea dreapta a drumului DJ 251 K, a fost accidentat mortal de un autoturism. Conducatorul auto a parasit locul accidentului, dar politistii l-au identificat, fiind vorba despre un barbat de 44, din comuna Schela. Testat cu aparatul Dragger s-a stabilit ca acesta avea o alcoolemie de 1,34 mg/l alcool pur in aerul expirat", a declarat Crina Dragu.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, barbatul care a provocat accidentul este Danut Hohota, preot in comuna Schela, el fiind retinut pentru 24 de ore.

Politistii au intocmit dosar penal pentru ucidere din culpa, conducere sub influenta alcoolului si parasirea locului accidentului.