Jandarmii montani prahoveni au intervenit, in acest week-end, de cinci ori pentru a alunga, in total, 11 ursi care au coborat sa caute hrana in gospodariile localnicilor sau la tomberoanele de gunoi din statiunea Busteni, cea mai recenta astfel de interventie avand loc duminica seara, relateaza News.ro.

Potrivit datelor furnizate de reprezentantii Inspectoratului de Jandarmi Judetean Prahova, jandarmii au intervenit, la acest sfarsit de saptamnana de cinci ori pentru a alunga 11 ursi care au iesit din padure pentru a cauta hrana in curtile localnicilor din statiunea Busteni sau la tomberoane'

De fiecare data interventiile au avut loc in urma unor apeluri la 112. Ursii au fost alungati in padure, jandarmii folosind-se de semnalele acustice si luminoase ale autospecialelor de interventie.

Cea mai recenta actiune de acest fel a avut loc duminica seara, la ora 18:30, a precizat sursa citata.

Tot in acest sfarsit de saptamana ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a aflat in judetul Prahova, unde s-a declarat sustinatorul ideii conform careia ursii ar trebui impuscati.

"De ce sa nu-i impuscam? In primul rand e protejat omul. Nu am ajuns in situatia sa alegem intre om si animal, sa fie foarte clar!", a sustinut Petre Daea, continuand: "Omul pentru noi este cel care ne intereseaza, in slujba lui suntem si impreuna cu fiecare dintre cei care au decizie in domeniu luam masurile care se impun".