Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, crede ca ministrul Transporturilor, Felix Stroe, va lua toate masurile necesare privind flota Tarom, avand in vedere ca se discuta despre nevoia urgenta de innoire a acesteia, scrie Agerpres.

Mihai FiforFoto: Agerpres

Afirmatia acestuia a venit in contextul incidentului de joi cand cursa Tarom Bruxelles - Bucuresti a fost anulata, aceasta necesitand verificari suplimentare la sistemul de navigatie. Intrebat de jurnalisti despre acest caz, ministrul, care s-a aflat atunci la bordul aeronavei, a spus: "Se intampla lucrurile acestea, sunt regretabile, pentru ca, pana la urma, ne dorim cu totii sa calatorim in siguranta si in conditii foarte bune, apar si astfel de defectiuni, sunt lucruri care trebuie remediate, pentru ca s-a discutat foarte mult despre nevoia urgenta de innoire a flotei Tarom si cred ca cei de la Ministerul Transporturilor, colegul meu, domnul ministru Stroe, vor lua toate masurile necesare".

El a precizat ca a utilizat o cursa regulata la intoarcere. "A fost o redistribuire, din cate am inteles eu, nu eu ma ocup de aeronavele cu care calatoreste delegatia Romaniei. (...) Cine incearca sa induca ideea ca una dintre aeronave nu ar fi circulat in conditii de siguranta, credeti-ma ca se joaca cu cuvintele", a spus Fifor, intrebat de jurnalisti legat de faptul ca a revenit la Bucuresti cu alta aeronava decat ceilalti calatori.

O aeronava Tarom ce trebuia sa efectueze joi cursa ROT 374 Bruxelles - Bucuresti a necesitat verificari suplimentare la sistemul de navigatie. Dupa evaluarea tehnica a aeronavei, compania Tarom a luat decizia reprogramarii acestei curse pentru vineri, la ora estimata de decolare 10.45 (ora locala). Printre pasagerii de la bordul aeronavei se aflau ministrul Apararii, Mihai Fifor, comisarul european Corina Cretu, europarlamentarul Maria Grapini si secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Dragos Titea.