Premierul Mihai Tudose a scris, joi seara, peFacebook, ca "nu ne lasam impresionati de cei care au venit in Romania pentru mediul de afaceri favorabil, vor sa scoata banii din Romania" si "fac profit pe contributia romanilor". Acesta a adaugat ca daca fac profit aici, atunci trebuie sa plateasca aici. Premierul a mai subliniat ca masurile fiscale adoptate miercuri "sunt sustenabile si vor produce efecte pozitive pentru Romania".

Mihai TudoseFoto: Captura Antena 3

Redam postarea integrala a premierului:

Comisia Europeana, FMI, BERD, Banca Mondiala au revizuit in crestere evolutia economiei romanesti pentru acest an. Comisia Nationala de Prognoza arata ca vom avea o crestere economica record de 6,1% si tindem sa credem ca vom indeplini prognoza data de Comisie.

Cel mai important lucru este ca aceasta crestere economica sa se vada in buzunarele romanilor si suntem pe drumul cel bun. Potrivit INS, puterea de cumparare a castigului salarial mediu net a crescut cu 14% in august 2017 fata de august 2016, iar pensia medie de asigurari sociale a inregistrat o crestere cu 15% fata de august 2016.

Masurile fiscale adoptate ieri sunt sustenabile si vor produce efecte pozitive pentru Romania, inclusiv pensii mai mari. Va asigur ca vom avea suficienti bani pentru a ne indeplini atat programul social de crestere a veniturilor cetatenilor, cat si investitiile in infrastructura rutiera, sanatate si educatie.

Nu ne lasam impresionati de cei care vor sa scoata banii din Romania. Fac profit pe contributia romanilor, au venit in Romania pentru mediul de afaceri favorabil, atunci sa ne respecte pentru ca si noi ii respectam! Fac profit aici, atunci sa plateasca aici!