Elevii, parintii elevilor si profesorii din invatamantul primar si gimnazial sunt invitati de Ministerul Educatiei sa isi exprime opinia, pana pe 14 noiembrie, cu privire la necesitatea tiparii manualelor in cadrul unui chestionar online.

Chestionar despre necesitatea tiparirii manualelorFoto: surveymonkeys.com

Dupa scandalul manualelor pentruSportsi Dirigentie, Ministerul Educatiei a lansat joi o consultare privind tiparirea manualelor scolare pentru diferitele discipline din planurile-cadru pentru invatamantul primar si gimnazial.

Consultarea este adresata exclusiv elevilor, parintilor si cadrelor didactice din invatamantul primar si gimnazial, iar opiniile pot fi inregistrate la adresahttps://www.surveymonkey.com/r/manuale_tiparite, pana pe 14 noiembrie.

Chestionarul are o serie de intrebari specifice si este astfel construit incat raspunsurile sa fie filtrate pentru fiecare categorie de respondenti.

Astfel, prima intrebare este : "Din punctul dumneavoastra de vedere, este necesar sa existe manuale tiparite in invatamantul primar?, iar in continuare li se cere respondentilor daca sunt elevi, profesori sau parinti, precum si mediul (rural, urban) din care face parte scoala.

De asemenea, mai exista intrebari precum "Din punctul dumneavoastra de vedere, pentru care dintre disciplinele din lista de mai jos NU este necesar sa existe manuale tiparite in invatamantul primar?" si "Din punctul dumneavoastra de vedere, pentru care dintre disciplinele din lista de mai jos NU este necesar sa existe manuale tiparite in invatamantul gimnazial?"

Nu se solicita date cu caracter personal, iar raspunsurile sunt confidentiale si vor fi utilizate exclusiv in scopul consultarii.