Zeci de medici din Romania si Palestina de diferite specialitati, alaturi de oficialitati romane si palestiniene, se vor reuni, joi si vineri, la Ramallah, in cadrul celui de-al II-lea Congres medical international palestiniano-roman organizat de Asociatia Medicilor si Farmacistilor Palestinieni din Romania (AMFPR) in colaborare cu Ministerul Sanatatii din Palestina, Ambasada Statului Palestina si Departamentul de Situatii de Urgenta (DSU) din Romania, sub egida presedintelui Autoritatii Palestiniene Mahmoud Abbas, conform unui comunicat al AMFPR, potrivit Agerpres.

Congresul din Palestina va avea ca tema ''Managementul medical in diferite specialitati'' si se va deschide oficial joi, 9 noiembrie, in sala Asociatiei Semiluna Rosie din Al-Bireh. La eveniment si-au anuntat prezenta, printre altii, doctor Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, doctor Calin Alexandru, director general al Directiei Generale Management Urgente Medicale, si presedintele AMFPR, doctor Saba Nahedd.

In cadrul evenimentului vor avea loc discutii despre noutati in diagnostic si tratament in diverse boli si se vor sustine prezentari ale expertilor din cadrul Ministerului Sanatatii Palestinian in cadrul carora acestia vor explica situatia medicala din Palestina.

''Dorim ca aceasta manifestare sa fie un prilej de a comunica propria experienta intr-o dezbatere stiintifica de inalta tinuta, alaturi de colegii nostri din Romania si Palestina'', se arata in comunicatul semnat de presedintele AMFPR.

''Suntem bucurosi ca anul acesta, in Palestina, vor fi prezente personalitati marcante ale medicinei palestiniene si medicinei romanesti, adevarati lideri de opinie. Prezenta acestora va consolida legatura din AMFPR si cadrele medicale de varf din Palestina si Romania'', a mai declarat doctor Saba Nahedd.

Primul Congres medical palestiniano-roman cu participare internationala organizat de Asociatia Medicilor si Farmacistilor Palestinieni din Romania a avut loc in Bucuresti, intre 9 si 11 aprilie 2014. Tema principala a acestui eveniment desfasurat sub inaltul patronaj al Ministerului Sanatatii din Romania si al Ministerului Sanatatii din Palestina a fost ''Urgente medico-chirurgicale in diferite specialitati clinice cat si diverse patologii medicale''