Papa Francisc a acceptat invitatia de a fi membru de onoare al Academiei Romane, dupa ce miercuri, la Vatican, s-a intalnit cu o delegatie a forului de stiinta si cultura din tara noastra, relateaza News.ro.

Papa FranciscFoto: Captura YouTube

Ionel-Valentin Vlad, presedintele Academiei Romane, Bogdan C. Simionescu, vicepresedinte, Cristian Hera, vicepresedinte, Victor Spinei, vicepresedinte, Victor Voicu, secretar general al Academiei Romane, impreuna cu Monseniorul Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit al Bisericii Romano-Catolice din Romania, membru de onoare al Academiei Romane, se afla in perioada 7-13 noiembrie in vizita oficiala la

Vatican.

In dimineata zilei de miercuri, delegatia Academiei Romane a fost primita de Papa Francisc in cabinetul Aulei Paolo VI.

Papa Francisc a acceptat sa fie membru de onoare al Academiei Romane, dupa ce invitatia a fost inaintata de delegatia oficiala, anunta Arhiepiscopia Romano-Catolica de Bucuresti. Suveranul Pontif a acceptat "din prietenie pentru Romania" inalta onoare oferita de Academia Romana, insemnele academice urmand a fi trimise la Sfantul Scaun prin Nuntiatura Apostolica.

Cu aceasta ocazie, delegatia Academiei Romane i-a daruit, cu dedicatie in limba latina, un exemplar al volumului "Vechiul Testament - Septuaginta", editie critica integrala a primei versiuni complete a Vechiului Testament in limba romana, opera a lui Nicolae Milescu Spatarul.

Papa Francisc este al doilea Suveran Pontif al Bisericii Catolice ales membru de onoare al Academiei Romane, dupa Ioan Paul al II-lea, devenit membru de onoare al forului in anul 2001.