Premierul Mihai Tudose a anuntat luni ca sedinta de guvern asteptata pentru astazi va avea loc miercuri. Intr-un scurt discurs la sedinta Asociatiei Muncipiilor, Tudose a mai spus ca pachetul de modificari la Codul Fiscal nu va fi discutat miercuri: "Cred ca nu va intra in sedinta trecerea contributiilor de la angajat la angajator".

Reamintim ca HotNews.ro a scris in premiera ca sedinta de guvern asteptata pentru astazi, pentru adoptarea OUG de modificare a Codului Fiscal, va fi amanata.

Prezent la sedinta Asociatiei Municipiilor din Romania (AMR), premierul Mihai Tudose a precizat ca pachetul fiscal priveste si alte lucruri care au in vedere aspecte economico-financiare.

''Sa nu intelegeti ca pachetul fiscal priveste doar aceste lucruri, sunt mult mai multe lucruri care au in vedere aspecte economico - financiare pe reglementari in ceea ce priveste lupta impotriva contrabandei, o mai buna disciplina la TVA. Vorbim despre un pachet mai mare, chiar daca la prima sedinta de miercuri lucrul acesta nu va intra, in ceea ce priveste contributiile, sau cred ca nu va intra. Multi colegi considera ca lucrurile vor fi compensate de o formula stabilita impreuna cu dumneavoastra. De la marile municipii, de la PMB, pana la cea mai mica comuna din Romania. Nu vrem sa cream dezechilibre, dimpotriva'', a afirmat Tudose, citat de Agerpres.

''Dumneavoastra toti aveti peste 10 miliarde de lei in bugetele dumneavoastra, care nu sunt folositi, care pur si simplu stau. Calculul nu a luat in considerare marirea salariului minim. Nu a fost nicio sedinta nici ieri, nici alaltaieri, nici astazi, si acest lucru nu va fi reglementat pana cand impreuna cu dumneavoastra nu vom cadea de acord pe acea formula de echilibrare de care vorbeati. Infrastructura si alte servicii au fost facute din banii intregii tari. Atunci cand terminam simularile pe aceasta formula de echilibrare a bugetelor, o vom valida impreuna cu dumneavoastra. Este nevoie de o dezvoltare echilibrata a tarii'', a sustinut Tudose, potrivit agentiei Agerpres.