Surse: Guvernul Tudose ia in calcul amanarea OUG care trece contributiile in sarcina angajatului
UPDATE: Premierul Tudose a anuntat luni dimineata ca urmatoarea sedinta de guvern va fi miercuri, adaugand: "Cred ca nu va intra in sedinta trecerea contributiilor de la angajat la angajator".
Reamintim ca Guvernul urma sa se reuneasca astazi in sedinta extraordinara pentru adoptarea OUG prin care Codul Fiscal se modifica radical: contributiile trec in sarcina angajatului, angajatorii platesc o noua taxa de solidaritate, impozitul pe venit scade de la 16% la 10%. Citeste aici mai mult.
Nu e clar ce se va intimpla cu Legea Salarizarii Unitare in scenariul neadoptarii OUG. Legea trebuie sa intre in vigoare la 1 ianuarie, dara fara trecerea contributiilor la angajat, cresterile de salarii pentru bugetari ar urma sa aiba un impact major asupra bugetului de stat, cu o crestere masiva a anvelopei salariale.
Guvernul a decis vineri amanarea sedintei extraordinare in care ar fi urmat sa fie aprobate masurile fiscal-bugetare care au revoltat mediul de afaceri si sindicatele si care au starnit critici dure din partea presedintelui Klaus Iohannis. Motivul este ca nu a fost obtinut pana acum avizul necesar din partea Consiliului Legislativ.
Presedintele Klaus Iohannis a tinut joi o declaratie publica in care a criticat extrem de dur “bulversarea fiscala” pe care o pregateste Coalitia PSD-ALDE si Guvernul, spund ca este "caraghios" ca aceasta "revolutie fiscala" aduce 3 lei in plus la salariul mediu. "De ce este nevoie de aceasta mega-topaiala fiscal-bugetara?", a intrebat presedintele.
CNSLR - Fratia a decis inceperea procedurilor in vederea declansarii grevei generale in economia nationala, unul dintre motive fiind scaderea tuturor salariilor si pierderea de locuri de munca din cauza trecerii platii contributiilor sociale de la angajator la angajat.
Nici mediul de afaceri nu este de acord cu masurile pe care doreste Guvernul sa le adopte. Marile organizatii de business critica puternic mica revolutie fiscala anuntata recent de guvern, principalele aspecte vizate fiind trecerea contributiilor de la angajator la angajat si impozitul pe cifra de afaceri, acuzand, totodata, lipsa consultarii.

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
ASTA in conditiile in care impozitul SCADE de la 16% la 10% !!
Cui serveste? furtul din pilonul II cu un artificiu foarte larg, deci guvernului pentru a aduce la pilonul I bani din care ei pot da pomeni,
apoi reducerea de impozit de la 16% la 10% din programu de guvernare PSD sa fie dat cu toata TZOPAIALA in modul in care de fapt angajatul si angajatorul NU CASTIGA NIMIC !
Asta era tinta! Beneficiarul este doar PSD
2) interesant ca ei sunt gata sa renunte TEMPORAR sa amane aceasta OUG pentru trecerea contributiilor de la angajator la angajat
DAR in nici-un caz la legile JUSTITIEI !!!
Adica degeaba mii si zeci de mii de oameni au protestat impotriva legilor JUSTITIEI (nu neaparat si a OUG economice! care nu a fost motivul principal al protestelor) dar ei acum dau inapoi pe un alt front si nu cel care este principal contestat - cel al Justitiei !
Cu alte cuvinte, nu le pasa celor de la PSD !
Amintesc publicului ca Mazare in vizita de lucru la o gradinita le a adresat aceasta intrebare copiilor de 5-6 ani...Intelegem natura profund bolnava a individului si de aici lumea PSD de la care asteptam reactii normale.
Nu exista in tara asta atata dispret cat poate sa duca obrazul lui Dragnev,Iordache,S.Nicolae,Tudorel,Tariceanu etc
Indivizii sunt profund degradati moral.
Un studiu asupra degradarii morale a prostituatelor indica ca justificarea lor este lipsa de morala.Nu le mai pasa ce zice lumea.
degradarea morala arata cat de gaunoasa este conducerea PSD
Din pacate, alegerile de anul trecut nu au fost castigate de psd (care cade in fiecare zi), ci pierdute de cei ce n-au iesti. Sorry, dar asta e. Din 18 milioane de votanti, 3 milioane au decis, pentru ca alte 12 n-au fost la vot. (sau 9 daca scadem diaspora ca nu poate vota la parlamentare).
este incredibila degradarea continua a acestui "partid"
desi au dat multe pomeni !
Asa ca BRAVO PROTESTATARILOR !
Un mare BRAVO !
Trebuie sa protestam pana la demisia actualului parlament si a guvernului si organizarea de alegeri anticipate.
Sa va mai prind ca nu iesiti la vot!
Mai baga si prin Antene un discurs din ala cu "Justitie, hotie ,,, vedeti, tot pentru bani au iesit in strada ... nu le mai ajunge ce le da Soros"
Si la adapostul idioteniei fiscale sa prinda momentul sa-si voteze legile pe justitie
Nu-i problema ... suntem cu ochii pe ei!
aici ai ramas cu neuronul.
macar ai incercat.
oricum, nici tu nu crezi in vrajeala cu Soros si multinationalele, da' n-ai ce-i face, ca deh, iti mai da dragnea de-o pileala pentru postari d-astea, patriotarde.
În primul rând, protestul de aseară nu a avut legătură cu salariile ci cu justiția!
2, cei din multinaționale au înțeles poate mai ușor că salariile nu se pot crește doar că așa vrea guvernul. Numai un angajat la stat poate să nu se gândească la faptul că dacă salariul crește fără motive întemeiate ar putea duce la scăderea numărului de locuri de muncă. Dacă îți e greu să înțelegi îți pot desena, pe bune.
Aceasta brambureala fiscala, dusa pana la capat, va afecta in principal micii intreprinzatori.
Multinationalele au capital, avocati de renume si economisti priceputi in spate. Aceste legi facute "pe genunche" nu vor duce ca prin minune la un comportament economic cinstit al tuturor multinationalelor, cum sunteti mintiti la televiziunile aservite partidului. Din contra, odata cu instabilitatea economica, vor creste preturile bunurilor si serviciilor, sau mai grav, vor inchide afacerile si se vor muta in alte tari, daca previziunile si studiile le vor arata o scadere accentuata a profitului.
Codul fiscal impune o perioada de minim 6 luni inainte de anuntarea unor modificari si aplicarea acestora. Acest articol de lege de ce nu este mentionat de sustinatorii PSD?
Art. 4 din Codul fiscal al Romaniei pe 2017:
(1) Prezentul cod se modifică şi se completează prin lege, care intră în vigoare în termen de minimum 6 luni de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(2) În cazul în care prin lege se introduc impozite, taxe sau contribuţii obligatorii noi, se majorează cele existente, se elimină sau se reduc facilităţi existente, acestea vor intra în vigoare cu data de 1 ianuarie a fiecărui an şi vor rămâne nemodificate cel puţin pe parcursul acelui an.
(3) În situaţia în care modificările şi/sau completările se adoptă prin ordonanţe, se pot prevedea termene mai scurte de intrare în vigoare, dar nu mai puţin de 15 zile de la data publicării, cu excepţia situaţiilor prevăzute la alin. (2).
Asadar, chiar facute prin OUG, orice modificari care privesc introducerea, eliminarea sau modificarea de taxe, se aplica obligatoriu de la inceputul unui nou an, si in termen de minim 6 luni de la publicarea sa in M.Of.! Realizarea transferului contributiilor catre angajat, de la 1 ianuarie 2018, este ILEGALA!!
La puscarie cu jigodiile astea. Jos cu ei.
Sa ne zica si nou desteptul asta de Tudose , care sunt firmele maaaari care au zis da trecerii contributiilor. Sa le numeasca.
Sa lase justitia in pace !