Actiunea de eliberare controlata in atmosfera a gazului lichefiat din cisterna care avea scurgeri s-a incheiat, traficul rutier si feroviar a fost reluat, iar cei aproximativ 500 de locuitori din satul galatean Traian evacuati preventiv se pot intoarce in siguranta acasa, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Galati, Eugen Chirita, citat de Agerpres.

Cei 500 de locuitori evacuati din Traian vor fi indrumati catre case de pompierii voluntari din comuna Branistea.

Traficul rutier pe DN 25 Galati - Tecuci in zona localitatii Traian si cel feroviar pe relatia de cale ferata 704 Galati - Tecuci, la kilometrul 22, s-au reluat dupa restrictiile stabilite de la ora 11,00, cand in zona s-a oprit din trafic o cisterna GPL care avea scurgeri de gaze.

Ulterior, cisterna a fost scoasa de pe DN 25 si dirijata pe o pasune, la o distanta de circa un kilometru de sosea si de zona locuita, accesul fiind restrictionat in zona. Totodata, pentru siguranta populatiei, circa 500 de persoane din 200 de locuinte din satul Traian au fost evacuate de autoritatile locale impreuna cu jandarmii, fiind conduse la departare de pasunea unde se afla cisterna.

La fata locului au actionat patru autospeciale ale ISU Galati, iar pompierii au creat perdele de apa in jurul cisternei, pentru limitarea deplasarii norului de gaz eliberat in atmosfera. La fata locului s-au deplasat reprezentanti ai Garzii de Mediu Galati si ai Prefecturii Galati.

Langa cisterna GPL dezafectata au mai ramas, in supraveghere, o echipa cu o autospeciala a ISU Galati si o autospeciala pentru accidente chimice, biologice, radiologice si nucleare (CBRN), de la ISU Braila, cu care se poate interveni pentru identificarea, delimitarea zonelor de teren contaminate chimic, biologic, radiologic, prelevarea de probe din sol, apa si aer si pentru decontaminarea personalului de interventie si a celui afectat.