Trei detinuti au fost eliberati din greseala la Penitenciarul Giurgiu eroarea pornind de la faptul ca acestia nu erau inchisi in celule care sa ii califice pentru eliberarea conform legii recursului compensatoriu, anunta Digi 24. Doi dintre ei au fost deja adusi inapoi in inchisoare, iar al treilea este cautat de politie.

"Pentru acordare beneficiilor compensatorii conform legii a trebuit refacut tot traseul executional al persoanelor incarcerate astfel ca in acest proces complex, unele aspecte nu au putut fi foarte bine clarificate si intr-adevar trei persoane private de liberate nu trebuiau puse in acel moment in libertate. Doua persoane au fost reincarcerate, pentru al treilea se desfasoara actiunile necesare pentru reincarcerar", a declarat Cristina Enache, purtatorul de cuvant al ANP.

"Se intampla si erori in calculul zilelor pe care acesti detinuti le vor castiga si care vor insemna ca acestia sunt pusi in libertate mai devreme. Avem de acesta data exemplul de la Giurgiu, noi banuim ca mai sunt si alte cazuri de acest gen. La Giurgiu, o intreaga cladire cu trei sectii a fost clasificata gresit, ca fiind cladire cu conditii improrpii desi fusese recent modernizata. Putem sa banuim ca mai sunt. Ramane controversa juridica, aceea pe care ministru justitiei a refuzat sa o justifice si a sperat ca se clarifica de la sine: ce se intampla, am pus in libertate detinuti prin decizii administrative, sunt multe lucruri care ar fi trebuit avute in vedere pentru a fi evitate incidente de acest gen", a afirmat si Sorin Dumitrascu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor.