Un barbat a fost arestat in Capitala, fiind acuzat ca a violat si talharit o femeie pe Calea Mosilor, la trei zile dupa ce a fost eliberat din inchisoare, unde a stat 9 ani pentru viol, el beneficiind de legea recursului compensatoriu, informeaza Agerpres. Conform Adevarul, acesta fusese condamnat in 2008 pentru violarea unei fetite de 13 ani.

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti informeaza ca, in data de 22 octombrie 2017, in jurul orei 3 dimineata, in timp ce se afla pe Calea Mosilor, nr. 292, prin constrangere fizica si morala, inculpatul a intretinut un raport sexual si un act sexual oral cu persoana vatamata, dupa care, prin amenintarea cu acte de violente, i-a sustras acesteia un telefon mobil si suma de 50 de lei.

Procurorii sustin ca barbatul a fost condamnat, in cursul anului 2008, la 10 ani inchisoare cu executare pentru comiterea unei infractiuni de viol si a fost eliberat in data de 19 octombrie 2017, beneficiind de prevederile Legii nr. 169/2017 privind recursul compensatoriu, care prevede scaderea din pedeapsa a 6 zile pentru 30 zile petrecute in detentie in conditii necorespunzatoare.

Barbatul a fost retinut de procurori, iar pe 1 noiembrie, Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti a decis arestarea lui preventiva pentru 30 de zile pentru savarsirea infractiunilor de viol si talharie calificata.