Raportul intocmit de Inspectia Judiciara dupa controlul efectuat la Directia Nationala Anticoruptie a fost aprobat marti cu observatii de sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii si urmeaza sa fie transmis Ministerului Justitiei, anunta Agerpres, citand surse din CSM. Concluzia raportului este ca activitatea manageriala la DNA a fost eficienta, potrivit surselor citate.

De asemenea, potrivit surselor citate, au fost dispuse o serie de masuri a caror indeplinire in termenele stabilite urmeaza sa fie verificata ulterior tot de Inspectia Judiciara.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat ca este nedumerit de faptul ca trei dintre membrii echipei de control a Inspectiei Judiciare au o concluzie, iar ceilalti trei au alta concluzie, diametral opusa, precizand ca aceasta situatie ii va da "libertatea de a inclina balanta" si ca va lua o decizie in cel mult o luna si jumatate.

Ministrul Justitiei a adaugat ca raportul Inspectiei Judiciare este doar un element de care va tine cont in evaluarea conducerii DNA si ca in maximum o luna si jumatate va anunta o decizie.