Pompierii au reusit sa stinga incendiul izbucnit la dragorul maritim 24 aflat in dana militara a Portului Constanta, iar in urma evenimentului nu s-au inregistrat persoane ranite sau intoxicate cu fum, militarii evacuand munitia si armamentul aflate la bordul navei, urmand sa fie stabilita cauza incendiului si sa fie facuta o evaluare a pagubelor produse, potrivit news.ro.

Potrivit reprezentantilor Fortelor Navale, luni seara a izbucnit un incendiu la dragorul maritim 24, aflat in dana militara a Portului Constanta, focul manifestandu-se in compartimentul masini al navei.

Pentru stingerea incendiului au actionat atat militari aflati la bord, cat si cei care erau de serviciu pe navele aflate in apropiere, dar si patru autospeciale de la Detasamentul Port din cadrul ISU Dobrogea si un echipaj SMURD.

Echipele de interventie au reusit in scurt timp localizarea incendiului, actionand apoi pentru stingerea acestuia, operatiunea durand mai bine de o ora. In urma acestui eveniment nu s-au inregistrat persoane ranite sau intoxicate cu fum. Dupa stingerea focului, militarii au intervenit pentru scoaterea munitiei si armamentului de la bordul navei.

Specialistii urmeaza sa stabileasca acum care a fost cauza izbucnirii incendiului, dar sa faca si o evaluare a pagubelor.

Conform datelor de pe siteul Fortelor Navale, echipajul dragorului maritim este format din 79 de persoane, dintre care 7 ofiteri, reprezentantii institutiei spunand ca atunci cand nava nu este in misiuni sau nu participa la exercitii echipajul este unul redus, fara a spune insa cati militari erau la bordul dragorului in momentul producerii incendiului.

Dragorul maritim 24 are o lungime de 60,8 metri, o latime de 9,54 metri si un pescaj de 2,7 metri, intrand in serviciul Fortelor Navale pe data de 1 iulie 1986.

Acesta este al doilea incident de acest gen care are loc in Portul Constanta in mai putin de o saptamana, dupa ce in urma cu patru zile a luat foc remorcherul Hercules, apartinand Agentiei Romane de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare, incendiul manifestandu-se in camera motoarelor.