Tanarul de 27 ani, fara permis de conducere, care duminica a luat pe capota masinii un politist si a fugit de la locul faptei, impotriva lui fiind trase patru focuri de arma, este cercetat in lipsa pentru savarsirea infractiunilor de ultraj si tentativa de omor, scrie Agerpres, citand surse judiciare. Politistii continua cercetarile pentru a il prinde, identitatea lui fiind cunoscuta.

Potrivit sursei citate, avand in vedere ca incadrarea faptei este destul de grava, nu este exclusa varianta de a se cere un mandat de arestare preventiva in lipsa pentru suspect.

Anchetatorii nu exclud varianta ca acesta sa fi fost ranit atunci cand oamenii legii au tras in masina, motiv pentru care au anuntat incidentul atat la spitalele din Galati, cat si la cele din Braila si Vrancea.

Politistul de 48 ani ranit in incident va avea nevoie de 3-5 zile de ingrijiri medicale: "Este vorba despre un barbat in varsta de 48 ani, care s-a prezentat in Unitatea de Primiri Urgente cu o contuzie prerotuliana genunchi stang, fara leziuni osteoarticulare. Acesta are nevoie de trei - cinci zile de ingrijiri medicale la domiciliu", a declarat luni purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Galati, Madalina Ispas.

Potrivit unui comunicat al IPJ Galati, un echipaj de la Sectia 1 Politie, aflat in patrulare pe o strada din Galati, a observat in trafic un autoturism la volanul caruia se afla un barbat despre care se detineau date ca nu poseda permis de conducere.

Tanarul de 27 ani a fost depistat pe 26 octombrie conducand un autoturism in municipiul Galati, fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, fapta pentru care s-a ales cu dosar de cercetare penala.

La vederea echipajului de politie, barbatul a oprit masina, dar in momentul in care cei doi politisti s-au apropiat pentru a-l legitima, a demarat in tromba, luandu-l pe capota si accidentandu-l pe unul dintre ei.

Politistii au tras patru focuri de arma in plan vertical si asupra autoturismului, dar tanarul a reusit sa fuga de la locul incidentului. Dupa aproximativ un sfert de ora, autoturismul a fost gasit abandonat si cu parbrizul spart, pe o alta strada din municipiu.