Traficul feroviar in judetul Brasov, intre Darste si Timisu de Sus, oprit dupa ce un copac a fost doborat de vant pe linia de contact, a fost reluat dupa ce echipeje CFR au reusit remedierea defectiunii. Cele sapte trenuri afectate vor fi reinscrise treptat in circulatie, avand intarzieri cuprinse intre 40 si 120 de minute, relateaza News.ro.

Potrivit CFR SA, echipele de interventie au reusit repunerea sub tensiune a firului de contact intre Darste si Timisu de Sus, judetul Brasov, trenurile stationate urmand a fi treptat reinscrise in circulatie.

"Mecanicului trenului Regio 3023 a anuntat deranjamentul si a spus ca nu poate trece, in jurul orei 7.20. S-a intrerupt alimentarea cu energie electrica si a fost trimisa o drezina de la Brasov pentru a remedia situatia. A fost rezolvata rapid probleme deoarece copacul doar s-a sprijinit pe linia de contact, nu a rupt-o", a declarat Oana Branzan, purtator de cuvant al CFR.

Potrivit acesteia, intarzierile sunt cuprinse intre 40 si 120 de minute.

Traficul feroviar intre Darste si Timisu de Sus, judetul Brasov, a fost oprit, luni, dupa ce un arbore smuls de vantul puternic a cazut pe firul de contact, fiind intrerupta alimentarea cu energie electrica.

"Copacul smuls de rafalele puternice de vant, care au depasit in aceasta zona viteza de 80 de kilometri la ora, a ramas sprijinit pe firul de inalta tensiune, fiind intrerupta alimentarea cu energie electrica", anunta CFR SA.

Sase trenuri de calatori - R 3023, IR 15538, IR 14034, IR 1644, IR 1632, IR 1745 - au stationat temporar in garile Timisu de Sus, Darste, Brasov si Predeal, iar R 3023 intre Darste si Timisu de Sus.

La fata locului s-a intervenit se intervine pentru indepartarea copacului si remedierea deranjamentelor tehnice produse la linia de contact.