Trei mineri au fost raniti, iar unul, dat initial disparut, a fost gasit mort, dupa ce dimineata a avut loc o explozie la Mina Uricani, informeaza News.ro. Minerii raniti vor fi transportati la Bucuresti, dupa ce medicii au constatat ca starea lor este mai grava decat a fost stabilit initial.

UPDATE 10.47: Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Petrosani au deschis, luni, un dosar penal avand ca obiect accidentul produs intr-o galerie din Mina Uricani, in care au fost implicati patru mineri, informeaza Parchetul General, potrivit Agerpres.

UPDATE 10.40: Secretarul de stat in ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a anuntat ca cei trei mineri raniti in explozia de la Mina Uricani vor fi adusi cu un elicopter in Bucuresti, urmand sa fie internati la Spitalul de Arsi si la Spitalul Bagdasar Arseni.

UPDATE 10.22: Al patrulea miner a fost gasit mort. Minerul a fost gasit dupa aproape patru ore de cautari, dupa ce in urma deflagratiei el a fost dat disparut. La aceasta ora, salvatorii continua interventia la fata locului, urmand sa il scoata din subteran pe barbat, potrivit News.ro.

UPDATE 9.26:Minerii lucrau la 50 de metri adancime, la ridicarea unui dig pe plan inclinat,iar in acea zona nu mai exista tensiune electrica de multa vreme, spune liderul sindical de la mina, Laszlo Domokos, potrivit News.ro. El a declarat ca principala ipoteza este ca deflagratia s-ar fi produs in urma unei aprinderi de metan in subteran. El a mai precizat precizat ca lucrarea respectiva este mai veche, iar indiguirea era facuta la suprafata.

Cei trei raniti au fost transportati la spital la Petrosani. Echipele de salvatori cauta cea de-a patra victima.

"Ranitii nu sunt in stare grava, asteptam a patra persoana sa fie scoasa", a declarat laAntena 3, sewcretarul de stat in MAI, Raed Arafat. Potrivit acestuia, o a cincea persoana a intra in mina pentru a scoate minerii.

"Cei trei raniti au fost transportati la spital, iar starea lor este stabila. Aveau mai multe leziuni, dar evaluarea amanuntita este facuta de medicii de la unitatile de primiri urgente. Cea de-a patra victima este cautata de catre echipe de salvatori. Nu avem informatii daca este decedata sau este in viata", au declarat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Hunedoara, potrivit News.ro.

Alin Vasilescu, directorul Spitalului Petrosani, a declarat ca doi dintre mineri au ajuns la aceasta unitate medicala, iar al treilea se afla in ambulanta, in drum spre spital.

El a precizat ca cei doi mineri care au ajuns la spital au arsuri pe fata, pe maini si pe picioare si urmeaza sa fie dusi in sala de operatie.

La fata locului au fost trimise mai multe ambulante, dar si elicopterul SMURD de la Craiova.

Explozia a avut loc in jurul orei 7.00, urmata de prabusirea unor pereti, a spus capitanul Bogdan Danaita, de ISU Hunedoara, la Antena 3.

Mina Uricani este in proces de inchidere, aprobat inca din 2009, iar pana la finalul anului este prevazut sa isi incheie activitatea de exploatare. Din cei 2.200 de mineri care lucrau acolo, acum au mai ramas aproximativ 300, potrivit News.ro.