Luni seara se implinesc doi ani de la incendiul din clubul Colectiv. In seara de 30 octombrie 2015, la clubul bucurestean din strada Tabacarilor a izbucnit un incendiu in timp ce trupa Goodbye to Gravity sustinea un concert de lansare a unui nou album. Incendiul izbucnit din cauza unor artificii aprinse in timpul concertului s-a extins rapid, cuprinzand in doar cateva zeci de secunde tavanul clubului. 65 de oameni au murit (27 in noaptea tragediei, iar restul ulterior). 162 de raniti au fost spitalizati in noaptea incendiului.

Incendiu Club ColectivFoto: Hotnews

In cursul noptii de 30 spre 31 octombrie 2015, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunta ca 27 de persoane au murit si 162 de persoane au fost spitalizate, in urma incendiului de la clubul Colectiv. Ranitii au fost transportati la spitalele Floreasca, de Arsi, Elias, Militar, ''Sf. Pantelimon'', Judetean Ilfov, ''Sf. Ioan'', ''Bagdasar-Arseni'', Municipal, Coltea, ''Marie Curie'' si "Grigore Alexandrescu", aminteste Agerpres.

Dintre persoanele ranite, 34 au fost transferate la clinici medicale din Austria, Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Israel si Elvetia.

In urmatoarele doua luni, numarul persoanelor decedate a ajuns la 63, iar in 14 martie 2016 numarul persoanelor decedate a ajuns la 64. Intre victimele care si-au pierdut viata in urma incendiului s-au aflat si membri ai trupei Goodbye to Gravity - basistul Alex Pascu, bateristul Bogdan Lavinius Enache, chitaristii Vlad Telea si Mihai Alexandru.

A fost declansata o ancheta in urma careia cei trei patroni de la clubul Colectiv, Alin George Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, au fost trimisi in judecata, la 28 aprilie 2016, fiind acuzati de savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa, vatamare corporala si neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca. In acelasi dosar au fost trimisi in judecata Daniela Nita, patroana firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Cristian Nita (director) si Viorel Zaharia (pirotehnist). Au mai fost deferite justitiei persoanele juridice SC Colectiv Club SRL si SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL.

Pe 3 noiembrie 2015, dupa tragedia din clubul Colectiv, cateva mii de protestatari din Bucuresti si alte cateva sute in tara au cerut demisia premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea si a primarului sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone.

Guvernul Ponta a demisionat la 4 noiembrie 2015, Victor Ponta declarand atunci ca are obligatia "sa constate supararea legitima din cadrul societatii".

Tot la 4 noiembrie 2015 si-a anuntat demisia si primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

La cinci luni de la tragedie, victimele au anuntat, la 28 martie 2016, infiintarea "Asociatiei Colectiv GTG 3010", cu scopul de a lupta pentru drepturile tuturor celor afectati de teribila tragedie, pentru raniti si familiile tinerilor disparuti. Asociatia are sapte membri fondatori si este condusa de Eugen Iancu.