Mai multi copaci s-au prabusit pe calea ferata, duminica seara, fiind afectate opt trenuri de calatori care sunt oprite in statii de pe raza regionalelor Brasov si Iasi, in timp ce se intervine pentru indepartarea arborilor rupti de rafalele puternice de vant, potrivit CFR, relateaza News.ro.

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA anunta ca la aceasta ora echipele de interventie actioneaza pe intervalele de statii Nadejdea - Livezi Ciuc si Cozna - Gradinita pentru indepartarea unor copacilor cazuti pe calea ferata. Copacii au fost rupti de rafalele puternice de vant, care au atins in aceste zone viteze de aproape 100 de kilometri la ora.

In prezent, sapte trenuri de calatori - IR 1540, R 5208, R 2606, IR 1831, R 4206, IR 1834 si R 5711 - sunt oprite in garile Siculeni, Gradinita si Cozna, iar IR 1831 stationeaza intre Cozna si Gradinita.

Conform sursei citate, personalul feroviar intervine pentru taierea si indepartarea copacilor de pe calea feata si remedierea deranjamentelor tehnice produse la liniile de contact, astfel incat trenurile sa fie reinscrise in circulatie in conditii de siguranta.