Presedintele demis al Cataloniei, Carles Puigdemont a facut sambata apel la o "opozitie democratica" fata de preluarea controlului regiunii de catre autoritatile centrale dupa declararea independentei, informeaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este foarte clar ca cea mai buna cale de aparare a progreselor facute pana acum este opunerea democratica fata de articolul 155", a spus Puigdemont intr-o scurta declaratie de presa.

UPDATE 17.06 Guvernul spaniol nu ia in considerare declaratiile lui Carles Puigdemont, pe care il considera demis din functia de presedinte al Generalitat, au declarat surse apropiate executivului pentru abc.es, citat de news.ro.

Steagul Spaniei a fost dat jos in mai multe orase dinCatalonia, dupa ce parlamentul regiunii a votat vineri in favoarea independentei fata de Madrid.

Directorul general al politiei catalane, Pere Soler i Campins, a fost destituitde Guvernul spaniol, aceasta decizie facand parte din masurile venite dupa hotararea de punere in aplicare a articolului 155 al Constitutiei Spaniei.

Mii de persoane s-au adunat, sambata, in piata Colon din Madrid, demonstrand pentru unitatea Spaniei si apararea Constitutiei, a doua zi de la declararea independentei de catreCatalonia.