Ministerul Afacerilor Interne atentioneaza cetatenii, ca urmare a avertizarilorCod Galben si Portocaliu ale Administratiei Nationale de Meteorologie, ca urmeaza o perioada cu vreme severa si recomanda soferilor sa se intereseze, inainte de a pleca la drum, de conditiile meteo si rutiere din zona traseului pe care vor sa il parcurga. De asemenea, MAI subliniaza ca turistii blocati cu masinile la Balea Lac au ajuns pe DN1, dupa ce un utilaj a deszapezit Transfagarasanul.

Conducerea MAI a solicitat in aceasta dimineata prefectilor din judetele vizate de atentionarile meteo de vreme severa sa activeze comitetele pentru situatii de urgenta, asigurand permanenta la comanda judetului.

Ministerul Afacerilor Interne recomanda conducatorilor auto ca, inainte de a porni la drum, sa se intereseze asupra conditiilor meteo si rutiere din zona traseului pe care vor sa-l parcurga si sa respecte semnalizarea rutiera din zona respectiva sau a politistilor prezenti la fata locului.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi informatii despre alertele meteo, cele privind traficul rutier sau riscurile de inundatii, MAI recomanda persoanelor sa descarce aplicatia DSU.

Potrivit sursei citate, la aceasta ora, cele 12 masini aflate in zona Balea Lac pe DN7C, ajutate de un utilaj de deszapezire pentru deblocarea drumului, au ajuns pe DN 1. Persoanele din masini sunt in afara oricarui pericol.

Din cauza conditiilor meteo, DN7C- Transfagarasan se inchide de astazi, 28 octombrie, incepand cu ora 15.00.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne este activat Centrul National de Conducere Integrata care monitorizeaza orice situatie de urgenta pentru ca interventiile din teren sa se desfasoare in conditii optime.