Ministerul de Interne a pus in dezbatere publica ordinul privind conditiile de detentie

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 27 octombrie 2017, 20:55 Actualitate | Esenţial


Ministerul Afacerilor Interne (MAI) supune dezbaterii publice proiectul de ordin al ministrului Afacerilor Interne privind situatia centralizata a cladirilor care sunt necorespunzatoare din punct de vedere al conditiilor de detentie, anunta Agerpres.

Actul normativ are ca obiect, printre altele, reglementarea situatiei persoanelor aflate in centre de detentie care au avut lipsuri la conditiile impuse de standardele europene.

Potrivit MAI, proiectul de ordin este necesar pentru aplicarea Legii 169/2017 pentru modificarea si completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor si masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal.

La acest moment, in urma analizei realizate de comisiile de evaluare a conditiilor de detentie, constituite la fiecare unitate teritoriala de politie unde sunt organizate centre de retinere si arestare preventiva, a rezultat ca, la nivelul Inspectoratului General al Politiei Romane, exista 51 de astfel de centre, dintre care 21 corespunzatoare, 10 pot fi declarate corespunzatoare dupa remedierea unor deficiente in termen de maximum 60 de zile, iar restul necorespunzatoare, informeaza sursa citata.

Actualizarea se realizeaza periodic, ori de cat ori intervin modificari si se vor reclasifica cladirile analizate.

Textul proiectului de act normativ este afisat si poate fi consultat pe pagina de internet www.mai.gov.ro, la sectiunea Transparenta decizionala, precum si la Centrul de Relatii cu Publicul al MAI, din Piata Revolutiei nr. 1 A, sector 1, Bucuresti. Propunerile, sugestiile si opiniile persoanelor interesate pot fi transmise in termen de 10 de zile calendaristice, calculate de la data publicarii anuntului, pe adresa de e-mail dgj_transparenta@mai.gov.ro.

296 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version