Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a pus in dezbatere publica un proiect de act normativ pentru completarea Hotararii Guvernului nr. 1.596/2008 privind relocarea refugiatilor in Romania, care are ca obiect stabilirea cotei de relocare corespunzatoare anului 2018, respectiv 40 de refugiati de origine siriana, aflati provizoriu in Turcia, scrie Agerpres.

Cota pentru anul 2018 a fost stabilita in cadrul sedintei din data de 11 august 2017 a Comitetului pentru relocarea refugiatilor in Romania (Comitetul de relocare), organ consultativ, compus din reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Externe si MAI.

Propunerea are in vedere prioritatile de relocare ale Uniunii Europene, liniile de politica externa ale Romaniei in domeniu si necesitatile internationale de relocare a refugiatilor stabilite de Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (ICNUR), precizeaza MAI.

Textul proiectului este afisat si poate fi consultat pe pagina de internet a institutiei, www.mai.gov.ro, la sectiunea Transparenta decizionala, precum si la Centrul de Relatii cu Publicul al MAI, din Piata Revolutiei, nr. 1 A, sector 1, Bucuresti. Propunerile, sugestiile si opiniile persoanelor interesate pot fi transmise in termen de 20 de zile calendaristice, calculate de la data publicarii anuntului, pe adresa de e-mail dj-international@mai.gov.ro.