Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, le-a reprosat joi ziaristilor ca nu au "vrut sa clarifice" cand se face studiul de impact la o lege, afirmand ca acestia sunt "specialisti" si ar fi trebuit sa accentueze acest lucru.

El a fost intrebat de jurnalisti cum comenteaza declaratia sefei Inaltei Curti de Casatie si Justitiei, Cristina Tarcea, care le-a cerut in cursul diminetii presedintilor celor doua camere ale Parlamentului si comisiei speciale sa permita finalizarea procedurii legale pe care si-a asumat-o ca initiator Ministerul Justitiei in cazul proiectului de modificare a legilor justitiei si sa retrimita la MJ proiectul de lege.

"E vorba de libertatea de exprimare. Voi da o replica pe care o am deja pregatita", a declarat Tudorel Toader, inainte de a continua:

"Pe cati ati intrebat si nu ati vrut sa clarificati ca la un proiect de lege studiul de impact se face in faza de adoptare a legii si nu in faza de puere in execurare a legii. Nu s-a prezentat aspectul acesta".

Poate unii nu au stiut, a afirmat ministrul, dar "sunteti specialisti, trebuia sa accentuati", a mai spus acesta, adresandu-se ziaristilor.