Sibienii care doresc sa se imunizeze impotriva gripei trebuie sa isi cumpere vaccinul, pentru ca la Directia de Sanatate Publica Sibiu au ajuns, miercuri, doar 244 de doze, care nu vor ajunge la pacientii medicilor de familie, ci doar in spitale, a declarat miercuri, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al DSP Sibiu, Krisztina Gaal. Declaratia vine in aceeasi zi in care Ministerul Sanatatii anuntaseca poate incepe campania de vaccinare antigripala gratuita din sezonul epidemic 2017 - 2018, dupa ce primele peste 19.000 de doze de vaccin au ajuns in teritoriu.

VaccinFoto: Captura YouTube

Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Sibiu a explicat ca Ministerul Sanatatii a trimis in judetul Sibiu doar unu la suta din numarul de vaccinuri solicitat, adica 244 de doze, la un necesar de 24.340 de persoane: "In judetul nostru au fost catagrafiate pentru vaccinarea antigripala 24.340 de persoane. Astazi au venit 244 de doze, transa intai, ceea ce e foarte putin. Cantitatea aceasta a venit doar pentru patru categorii de populatie: pacienti cu boli cronice spitalizati (...), pacienti cu afectiuni cronice din spitale (...), personal medical din sectiile de ATI si neonatologie (...), personal medical care face parte din echipajele de interventie de ambulante. Cantitatea asta e foarte mica si pentru aceste categorii. (...) Aceste doze primite azi (miercuri -n.r.) vor ajunge in spitale, la cazuri exceptionale, nu la medicii de familie."

Restul dozelor de vaccin antigripal ar urma sa ajunga la Sibiu dupa data de 15 noiembrie.

Pana in prezent, in actualul sezon rece nu s-a inregistrat niciun caz de gripa in judetul Sibiu, a mai precizat Directia de Sanatate Publica Sibiu.