Numarul de ore de educatie fizica si sport din invatamantul romanesc ar putea creste, iar o proba practica de evaluare a competentelor motrice ar putea deveni disciplina obligatorie in cadrul examenului de bacalaureat, conform unei initiative legislative a parlamentarului Mihaela Hunca, secretar al Comisiei pentru invatamant, stiinta, tineret si sport din Camera Deputatilor, potrivit Agerpres.

Mihaela Hunca (PSD) a organizat, luni, la sediul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman o dezbatere publica in acest sens la care au participat reprezentanti ai mai multor federatii, cluburi sportive, precum si oficiali ai Ministerului Tineretului si Sportului, Ministerului Educatiei Nationale, Ministerului Sanatatii si Ministerului Consultarii Publice si Dialogului Social.

In cadrul acesteia, parlamentarul PSD a subliniat importanta sportului in programa scolara. "Imi doresc foarte mult ca aceasta initiativa sa fie implementata, dar nu inainte ca ea sa fie trecuta prin filtrul oamenilor de specialitate, al oamenilor care au realizat mari performante in sportul romanesc. Prin proiectul de guvernare noi ne-am asumat sa dezvoltam sportul de masa. Asta pentru ca in anul 2016, conform statisticilor, 1 din 3 tineri romani nu face sport, iar 9 din 10 petrec peste 8 ore pe zi in fata televizorului sau a calculatorului. De asemenea, Romania a urcat pe locul 3, desi inteleg azi ca de fapt suntem pe 2, in topul european privind obezitatea la copii. Trebuie sa fim constienti ca lipsa activitatilor fizice omoara la fel de multi oameni ca si fumatul. De aceea e de datoria noastra, a parlamentarilor, sa cream un cadru legislativ ca un numar cat mai mare de copii si tineri sa practice sportul", a spus Hunca.