Noul episcop al Husilor, Ignatie Mureseanul, a declarat, duminica, in cadrul ceremoniei de intronizare, ca va avea ca principala prioritate pastorala sustinerea familiei traditionale, scrie Agerpres.

Ignatie Mureseanul, episcopul HusilorFoto: EpiscopiaHusilor.ro

El a afirmat ca, dintre toti inaintasii in scaunul Eparhiei Husilor, cel mai la suflet ii este episcopul Grigore Leu, care in vremuri de prigoana si cumplita opresiune ateist-comunista s-a dovedit a fi constiinta cea mai vie a Bisericii, nedorind ca sufletul credintei sa fie distrus de "ciuma rosie a comunismului".

"Cred ca si mie imi revinde datoria unei marturisiri la fel de curajoase, in aceste vremuri de profunde bulversari in planul mentalitatilor social-colective, pentru ca suntem asaltati de altfel de ideologii, mult mai perfide si mai distrugatoare de suflet si de neam. (...) Una dintre prioritatile mele pastorale, pe langa faptul de a sluji cu smerenie si totala daruire pe Dumnezeu, clericii si credinciosii acestei eparhii binecuvantate, pe langa faptul de a avea grija de proiecte social-filantropice pentru cei aflati in suferinta si lipsuri materiale severe, va fi si sustinerea familiei asa cum Dumnezeu a lasat-o: din mama, tata si copii. De ce? Daca vrei sa distrugi credinta unui neam, a unui popor, e nevoie sa destabilizezi, sa desfigurezi conceptul de familie", a sustinut Ignatie Mureseanul.

Noul episcop a multumit tuturor celor care l-au format si sustinut de-a lungul timpului si a asigurat ca va fi apropiat de oameni.

"Va rog sa ma primiti nu ca pe unul care face minuni, ci ca pe unul care vrea sa va slujeasca cu autoritatea dragostei, a blandetii, a intelegerii, a impreuna patimirii si la bine si la rau, ca pe unul care nu vrea sa iubeasca slava oamenilor mai mult decat slava lui Dumnezeu, ca pe unul care nu are nevoie de vorbe lingusitoare. (...) Suntem chemati ca, prin tot ceea ce facem si gandim, sa devenim oglinzi ale dragostei infinite a lui Dumnezeu, intr-o societate tot mai fragmentata de ura viscerala, minciuna grosolana, calomnie premeditata, rautate disperata si destrabalare smintitoare", a spus ierarhul.

El a fost instalat oficial in scaunul eparhial de mitropolitul Teofan al Moldovei si Bucovinei, in prezenta autoritatilor locale si judetene si a mii de credinciosi.

Scaunul de episcop al Husilor a ramas vacant, dupa ce fostul ierarh, Corneliu Barladeanul, a facut o cerere de retragere de la slujire, el fiind acuzat ca ar fi intretinut relatii sexuale cu un barbat.