Procurorii DIICOT Vrancea au retinut cinci barbati acuzati ca racolau sau rapeau tinere majore si minore pe care le obligau sa practice prostitutia, una dintre victime fiind bolnava de leucemie, anunta Agerpres. Alin Babei, Bebi Ciltea, Vasile Hurmuz, Onur Yevsukof si Alexandru Farisau sunt acuzati de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de persoane si trafic de minori.

Potrivit anchetatorilor, din anul 2016, cei cinci barbati nu au avut un loc de munca stabil, ocupandu-se impreuna sau separat de exploatarea a 6 victime majore si 3 victime minore, acestea fiind doar o parte dintre victimele identificate pana in prezent.

Victimelor li se propunea inceperea unei relatii de prietenie sau de concubinaj, dupa care, sub pretextul unor necesitati de ordin financiar, prin constrangere, prin inducere in eroare si uneori prin rapire, inculpatii le determinau sa practice prostitutia cu diferiti clienti din Romania, existand date ca unele dintre acestea au fost transportate si in strainatate.

Barbatii aveau in grija cate una-doua victime, pe care le plasau/adaposteau in apartamente inchiriate in regim hotelier pe raza oraselor Focsani, Bucuresti, Iasi, Bacau, Alba Iulia, Sibiu, Arad, Timisoara si Constanta. Apartamentele erau inchiriate urmare a anunturilor din presa online, pretul unei nopti de chirie fiind intre 100 si 150 de lei.

Pentru a conlucra in mod cat mai eficient, inculpatii isi transferau victimele de la unul la altul, supraveghindu-le in mod regulat prin rotatie, se ajutau intre ei prin cazarea victimelor in aceleasi apartamente sau apartamente apropiate, discutau despre sumele de bani care rezultau dintr-o astfel de activitate, despre modul si despre locatiile care erau mai profitabile in anumite perioade.

"Unele dintre victime erau agresate fizic atunci cand acestea nu isi dadeau suficient silinta pentru a intretine relatii sexuale cu diferiti clienti in scopul obtinerii de bani, exemplificatoare fiind situatia unei victime minore, bolnava de leucemie de mai multi ani, insa cu toate acestea a fost constransa, in special de catre inculpatul Yevsukof Onur, sa practice prostitutia in folosul sau", au aratat procurorii DIICOT.

Anchetatorii mai spun ca Vasile Hurmuz si Yevsukof Onur au racolat prin constrangere si rapire o victima minora, cu care au intretinut relatii sexuale fara consimtamantul acesteia, prin agresiuni fizice si administrare de droguri.

Cei cinci inculpati au fost prezentati Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

Actiunea a fost efectuata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Vrancea, luptatori ai Serviciul pentru Actiuni Speciale - Inspectoratul de Politie Judetean Vrancea, cu suportul Directiei Operatiuni Speciale.