Seful Serviciului de Medicina Legala din Galati si asistentul sef au fost retinuti pentru 24 de ore si vor fi prezentanti instantei cu propunere de arestare preventiva, in urma perchezitiilor efectuate joi la Spitalul Judetean de Urgenta din Galati de ofiterii Directiei Generale Anticotuptie (DGA), fiind suspectati ca au incheiat un contract nelegal cu o firma de pompe funebre pentru transportul cadavrelor, anunta News.ro.

Reprezentanti ai Parchetului de pe langa Judecatoria Galati au afirmat, vineri, ca, in urma perchezitiilor derulate joi la Spitalul Judetean de Urgenta, au fost retinute pentru 24 de ore doua persoane care au calitatea de functionari publici in cadrul Serviciului de Medicina Legala Galati.

In urma audierilor, Parchetul de pe langa Judecatoria Galati a formulat propunere de arestare preventiva pentru cele doua persoane la Judecatoria Galati, respectiv pentru seful Serviciului de Medicina Legala, Iuliu Fulga, si pentru asistentul sef, Radu Marinel, intr-un dosar privind infractiuni de abuz in serviciu in scoul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite si de infractiunea de uz de fals.

Potrivit anchetatorilor, cei doi sunt cercetati intr-un dosarul legat de un contract nelegal pentru servicii de transport special incheiat cu o firma de pompe funebre, respectiv pentru transportul cadavrelor.

"S-a formulat propunere de luare a masurii preventive a doi inculpati care au calitate de functionari publici in cadrul servciului de medicina legala Galati, respectiv Fulga Iuliu, care este cercetat pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in forma continuata si incuplatul Radu Marinel pentru complicitate la aceeasi infractiune, pentru instigare la fals in declaratii si uz de fals￯, a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, Claudia Marcu.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada ianuarie 2013 - decembrie 2016, functionari publici din cadrul Serviciului de Medicina Legala, ajutati de angajati ai |Spitalului Judetean si ￯folosindu-se de documente falsificate si declaratii mincinoase, au determinat atribuirea nelegala a contractelor de prestari servicii transport special, respectiv cadavre umane catre o societate, in detrimentul celorlaltor competitori care au participat la atribuirea contractului de prestari servicii￯.

In dosar mai sunt cercetate si alte persoane.

Ofiterii DGA au facut, joi, perchezitii la Spitalul Judetean de Urgenta din Galati, intr-un dosar de in care sunt vizate infractiuni de fals si abuz in serviciu.

Reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta din Galati nu au dorit sa ofere detalii cu privire la cele intamplate, motivand doar ca este o ancheta in curs.