Cele cinci educatoare de la gradinita "Micul Regat" din Constanta acuzate ca ii loveau si ii umileau pe copii au fost condamnate vineri de Judecatoria Constanta la pedepse cuprinse intre un an si un an si jumatate de inchisoare cu suspendare pentru purtare abuziva, iar directoarea institutiei a fost achitata pentru complicitare la purtare abuziva, anunta news.ro. Decizia instantei - pronuntata dupa trei ani de procese - nu este definitiva si poate fi atacata la Curtea de Apel Constanta.

Judecatoria Constanta a pronuntat vineri sentinta in dosarul in care cinci educatoare de la gradinita "Micul Regat" si directoarea unitatii au fost judecate pentru purtare abuziva, respectiv complicitate la purtare abuziva.

Instanta a decis condamnarea Cristinei Alina Arma, Irinei Petre si Cristinei Manolache la cate un an de inchisoare cu suspendare fiecare, iar Georgiana Vierescu si Larissa Victoria Hercus au primit o pedeapsa de cate un an si jumatate de inchisoare cu suspendare, pentru purtare abuziva. De asemenea, directoarea gradinitei, Eliza Pufleanu, a fost achitata.

Cele cinci educatoare si gradinita "Micul Regat" sunt obligate sa achite in total catre cele cinci parti civile din dosar 6.500 de lei reprezentand daune materiale si 7.500 de euro daune morale.

Decizia Judecatorie Constanta nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in termen de 10 zile de la comunicare.

Cele cinci educatoare si directoarea de la gradinita privata "Micul Regat" din Constanta au fost trimise in judecata in septembrie 2015, fiind acuzate ca ii bateau si umileau pe copii. Totul a iesit la iveala dupa ce un parinte a observat ca de cate ori se intorcea de la gradinita copilul sau era speriat si avea cosmaruri noaptea si a decis sa monteze un aparat de inregistrare intr-o jucarie. Ulterior, chiar pe imaginile de pe camerele de supraveghere ale gradinitei private s-a putut observa cum copiii erau agresati de catre femeile care ar fi trebuit sa aiba grija de ei, fiind loviti, amenintati, iar unii parinti au reclamat ca celor mici li se dadea vin pentru a dormi la pranz.

In urma plangerilor primite, procurorii Parchetului Tribunalului Constanta au inceput cercetari in acest dosar, la finalizarea carora au decis trimiterea in instanta a directoarei Eliza Pufleanu si a altor angajate ale gradinitei: Cristina Alina Arma, Georgiana Vierescu, Larissa Victoria Hercus, Irina Petre si Cristina Manolache.

In fata instantei, educatoarele au spus ca nu sunt vinovate si ca nu i-au agresat pe copii, respingand acuzatiile ca cei mici ar fi primit vin ca sa adoarma, acestea solicitand achitarea la ultimul termen de judecata.