Pentru prima data in istoria cele mai celebre curse de sanii trase de caini, cateva dintre animale au fost testate pozitiv la o substanta interzisa, scrieGuardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cativa caini au fost testati pozitiv pentru Tramadol, un opioid ce calmeaza durerile, a anuntat consiliul ce supravegheaza Iditarod Trail, cursa de aproape 1.000 de mile cu sanii trase de caini.

Atelajul a fost testat, in martie, la circa sase ore dupa incheierea cursei.

Se estimeaza ca substanta a fost administrata in cele 15 ore dinaintea testului antidoping. Oficialii refuza sa spuna ce echipaj este implicat.

Iditarod, o celebra cursa de sanii trase de caini, organizata in fiecare an in luna martie, in statul american Alaska, a fost castigata in 2017 de cel mai varstnic si mai rapid concurent din istoria sa.

Mitch Seavey a castigat editia din 2017 dupa ce a trecut linia de sosire, in localitatea Nome, stabilind un record de viteza si devenind cel mai varstnic invingator din istoria competitiei.

Acesta, in varsta de 57 de ani, a doborat cu aproape 8 ore precedentul record de viteza. Fiul lui Mitch Seavey, Dallas, campionul din 2016, a terminat pe locul pe locul al doilea.