Peste 50 de politisti din cadrul IPJ Buzau efectueaza marti trei perchezitii domiciliare pe raza municipiului Ramnicu Sarat, intr-un dosar penal de evaziune fiscala si spalare de bani prin operatiuni comerciale cu autoturisme de lux 'second hand', anunta Agerpres.

'Peste 50 de politisti de investigatii criminale, ordine publica si din cadrul Politiei Municipiului Ramnicu Sarat participa la efectuarea a trei perchezitii domiciliare pe raza municipiului Ramnicu Sarat, intr-un dosar penal in care se desfasoara cercetari sub aspectul comiterii infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani. Activitatea vizeaza identificarea si ridicarea documentelor si inscrisurilor care redau operatiuni economice efectuate cu autoturisme de lux, precum si orice alte inscrisuri cu valoare probatorie', precizeaza Biroul de presa al IPJ Buzau.

Potrivit sursei citate, din cercetari a reiesit ca banuitul, un barbat in varsta de 30 de ani, din Ramnicu Sarat, in perioada 2013 - 2015 ar fi efectuat operatiuni economice, in tara si pe teritoriul altor state din Uniunea Europeana, ce priveau comercializarea de autovehicule de lux 'second hand', iar prin sustragerea de la plata obligatiilor catre bugetul consolidat al statului, ar fi fost obtinute sume de aproximativ 750.000 de lei.

Totodata, in perioada 2012 - 2017 persoana banuita ar fi utilizat sumele de bani pentru achizitionarea de imobile si terenuri agricole pe raza municipiilor Ramnicu Sarat, Bucuresti si Constanta, ascunzand adevarata natura si provenienta a bunurilor, mai precizeaza sursa citata.

La actiune participa si luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale Buzau.