Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a trimis luni celor 27 de lideri europeni care se vor intalni joi si vineri cu premierul britanic Theresa May o noua versiune de lucru a pozitiei summitului privind Brexit-ul. Ca si in versiunea de saptamana trecuta, sefii de stat si de guvern urmeaza sa fie de acord cu lansarea unui proces intern pentru definirea relatiilor cu Regatul Unit dupa retragerea acestuia din UE, potrivit Agerpres.

Conditiile pentru demararea fazei a doua a negocierilor sunt insa ceva mai dure, in urma obiectiilor Frantei si Germaniei, arata Reuters, care a consultat atat prima forma a documentului, cat si cea actuala.

Conform ofertei revizuite, Londra nu mai are siguranta ca in decembrie se vor deschide negocieri privind liberul schimb post-Brexit. Discutiile pregatitoare interne, care vor avea loc oricum, asigura insa un proces mai rapid, daca la summitul din decembrie se va da unda verde fazei a doua a negocierilor, afirma unii oficiali europeni, citeaza Agerpres.