Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, seful Statului Major General, generalul Nicolae Ciuca si ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm au avut on intrevedere, luni, cu Steve Russell si Matt Cartwright, membri ai Congresului SUA, aflati in vizita in Romania

Oficialii au avut un schimb de opinii cu privire la situatia de securitate din regiunea Marii Negre si dezvoltarea Parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA in domeniul apararii. In context, ministrul apararii nationale a punctat importanta unei abordari unitare asupra intregului flanc estic al NATO, evidentiind cu precadere rolul Romaniei ca aliat predictibil si solid in asigurarea stabilitatii si securitatii euro-atlantice, informeaza MApN intr-un comunicat de presa.

"In fata intregului spectru de provocari la adresa securitatii noastre, este nevoie de consolidarea posturii aliate de aparare si descurajare", a precizat ministrul Mihai Fifor. De asemenea, a punctat nevoia continuarii demersurilor in cadrul NATO cu privire la implementarea componentelor terestre, aeriene si maritime ale prezentei inaintate aliate din sudul flancului estic, potrivit MApN.

In ceea ce priveste cooperarea in domeniul apararii, a fost apreciat nivelul excelent al colaborarii dintre fortele noastre armate, in cadrul exercitiilor desfasurate in cadru aliat si in teatrele de operatii. Ministrul apararii nationale a subliniat ca prezenta militara americana in partea de est a Aliantei si, cu precadere, pe teritoriul national reprezinta un real angajament al SUA in asigurarea securitatii si stabilitatii europene, se mai arata in comunicatul transmis.