Peste 80.000 de cazuri de infectii respiratorii acute s-au inregistrat la nivel national in ultima saptamana, cu peste 11 la suta mai mult decat in perioada similara a anului trecut. Nu a fost confirmat prin analize de laborator niciun caz de gripa, informeaza News.ro.

Mai multe infectii virale decat anul trecutFoto: Hotnews

Potrivit ultimelor statistici ale Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), in ultima saptamana, la nivel national s-au inregistrat 80.012 cazuri de infectii respiratorii acute (gripa, viroze si pneumonii), mai mult cu 11,4 la suta fata de perioada similara a anului trecut.

"Nu s-au inregistrat cazuri confirmate de gripa, morbiditatea prin infectii respiratorii acute incadrandu-se in intervalul asteptat in aceasta saptamana", precizeaza specialistii CNSCBT.

Potrivit acestora, s-au inregistrat noua suspiciuni de gripa, comparativ cu zero cazuri inregistrate anul trecut in saptamana 40.

De la inceputul sezonului de supraveghere a infectiilor respiratorii acute au fost confirmate cu laboratorul 758 cazuri de gripa, fiind inregistrate 27 de decese.